Prognoza meteo. Grindină şi furtuni electrice după caniculă

În centrul și estul teritoriului instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin înnorări, local averse și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15...20 l/mp și izolat de peste 25 l/mp. Vor fi condiții de grindină. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat.

23 aug. 2023, 17:52
Prognoza meteo. Grindină şi furtuni electrice după caniculă

Prognoza meteo JOI Valul de căldură se va menține în mare parte din țară, dar la intensitate mai redusă față de zilele precedente. Va fi caniculă pe arii restrânse în Câmpia Română, iar în restul zonelor joase de relief, vremea va fi călduroasă. Disconfortul termic va fi local ridicat în regiunile vestice și sudice unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate, local averse și descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza și seara, local în sud, centru, precum și la munte și izolat în rest. Vor fi condiții de grindină, iar în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în primele ore ale zilei în sud-estul teritoriului, iar după-amiaza și seara asociat averselor (viteze în general de 50…60 km/h), în special în Oltenia și vestul Munteniei, unde vor fi și vijelii. BUCUREȘTI Valorile termice, mai scăzute față de ziua anterioară, vor caracteriza o vreme călduroasă. Disconfortul termic va fi în continuare ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Îndeosebi ziua, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Prognoza iernii 2023-2024. Unde aduce vortexul polar nămeţii de altădată. Un „buzunar” uriaş de presiune scăzută se rotește în sensul invers al acelor de ceasornic la Polul Nord

Prognoza meteo VINERI Valul de căldură se va intensifica din nou, astfel că vremea va fi călduroasă, local caniculară în Câmpia de Vest și Câmpia Română și pe arii restrânse în rest. Disconfortul termic va fi ridicat în jumătatea de sud a teritoriului, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 37 de grade, iar cele minime între 14 și 23 de grade, cu valori mai scăzute în depresiuni, spre 10…11 grade în cele din Carpații Orientali. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și pe arii restrânse ploi de scurtă durată în a doua parte a zilei în zona de munte, în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei și în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat. BUCUREȘTI Valul de căldură se va intensifica din nou, astfel că vremea va fi caniculară cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade, iar minima va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, anunţa ANM.

Prognoza meteo SAMBATA Valul de căldură va continua să se intensifice în cea mai mare parte a țării, iar pe arii extinse disconfortul termic se va accentua și va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia Română, în timp ce pe litoral se vor înregistra 28…29 de grade; minimele termice vor fi cuprinse între 16 și 25 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni, spre 11…12 grade în cele din Carpații Orientali. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat averse, în a doua parte a zilei, în zonele montane. Vântul va sufla slab și moderat. Pe spații mici, în special în depresiuni, spre dimineață se va forma ceață. BUCUREȘTI Valul de căldură se va menține, iar canicula se va intensifica, astfel că în orele după-amiezii se vor atinge valori în jurul a 37 de grade, determinând disconfort accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

România, sufocată de căldură. Valul de caniculă continuă: avertisment meteo – ANM

Prognoza meteo DUMINICA Valul de căldură și disconfortul termic ridicat vor persista în cea mai mare parte a țării și pe arii relativ extinse va fi caniculă; temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, iar în doua parte a zilei vor fi perioade în care la munte și posibil în nord, în centru și în extremitatea vestică a teritoriului izolat vor fi înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. BUCUREȘTI Valul de căldură și canicula vor persista, iar disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. DE LUNI PANA MIERCURI Valul de căldură va persista în primele zile în toată țara, apoi vremea se va mai răcori în jumătatea de nord-vest. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în ultima zi din interval.