PROGNOZA METEO: iarna se lasă aşteptată, dar vin zile de toamnă adevărată, cu ploi, burniţă, ceaţă şi vânt înţepător

PROGNOZA METEO. ANM a realizat previziunile pentru săptămâna viitoare. Începutul este liniştit, dar norii se adună de miercuri în cea mai mare parte a ţării.

16 nov. 2019, 17:50
PROGNOZA METEO: iarna se lasă aşteptată, dar vin zile de toamnă adevărată, cu ploi, burniţă, ceaţă şi vânt înţepător

PROGNOZA METEO DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în a doua jumătate a lunii noiembrie în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi în vest, nord-vest și centru, unde cerul va fi variabil. În sudul și în estul teritoriului, mai ales în zonele joase, nebulozitatea va fi persistentă în special în prima parte a zilei și din nou seara și noaptea când local se va semnala și ceață și izolat burniță sau ploi slabe. În orele dimineților ceața se va forma pe spații mici și în regiunile intracarpatice, cu precădere pe văi și în depresiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, în sudul Banatului, iar trecător și la cote reduse și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime în general între 3 și 13 grade.
LA BUCUREŞTI
Nebulozitatea joasă va persista în cea mai mare parte a intervalului, iar dimineața și noaptea se va semnala ceață și posibil burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei, cu o maximă de 14…15 grade și o minimă de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO LUNI

ÎN ŢARĂ
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele climatologic specifice datei în cea mai mare parte a țării, astfel că maximele se vor încadra între 12 și 22 de grade, iar minimele între 3 și 14 grade. În vest, nord-vest și centru, cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse va ploua. În sud și în est, în special în zonele joase, va fi nebulozitate persistentă mai ales la începutul zilei și noaptea, local se va semnala ceață și izolat burniță sau ploi slabe. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, iar trecător și pe areale mai mici și în restul teritoriului.
LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei și noaptea și trecător vor fi ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va avea în continuare valori mai ridicate decât mediile climatologice ale datei, cu o maximă în jurul a 16 grade și o minimă de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO MARTI

ÎN ŢARĂ
În regiunile nord-vestice și centrale cerul va fi variabil, în timp ce în rest va fi nebulozitate joasă de tip stratiform, asociată pe arii restrânse cu ploi slabe și burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona de munte. Mai ales dimineața și noaptea izolat va fi ceață. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 și 19 grade și minime între 4 și 14 grade.
LA BUCUREŞTI
Vor fi înnorări și condiții pentru ploi slabe și burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

PROGNOZA METEO MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Cerul va prezenta înnorări și va ploua în cea mai mare parte a țării. Vântul va avea intensificări temporare în zona de munte, mai ales pe creste, iar pe arii restrânse și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 12 și 18 grade și minime între 3 și 11 grade. Dimineața în zonele joase de relief din sud și est izolat va fi ceață.
LA BUCUREŞTI
Cerul va avea înnorări și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade și cea minimă de 9…10 grade.

PROGNOZA METEO Tendinta evolutie vremii de JOI pana DUMINICA

ÎN ŢARĂ
Regimul termic va fi caracterizat de valori ce se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această perioadă. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată, cu precădere în regiunile sudice și estice.
LA BUCUREŞTI
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori ce se vor situa în jurul mediilor multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată.