PROGNOZA METEO. Inversiune termică, de la 35 de grade, la 13 grade Celsius. Furtunile se bat cu canicula la mijlocul verii

Ploile și furtunile se întorc în această săptămână în țara noastră. Pe alocuri, vor fi posibile vijelii, grindină și inundații locale. Avansul unui talveg depresionar dinspre vestul Europei, cu aer mai rece, va pune capăt valului de căldură actual și ne va aduce câteva zile cu temperaturi mai moderate. Totuși, schimbarea masei de aer va fi însoțită de furtuni puternice și ploi abundente în unele părți ale țării.
Filip Stan
01 iul. 2024, 13:35
PROGNOZA METEO. Inversiune termică, de la 35 de grade, la 13 grade Celsius. Furtunile se bat cu canicula la mijlocul verii

PROGNOZA METEO. BANAT

Media temperaturilor maxime va fi în scădere în primele zile ale lunii iulie, de la 35 de grade până la 26…27 de grade. Apoi, acestea vor creşte treptat, astfel încât, din 7 iulie până spre finalul intervalului, vor fi maxime termice, în medie, de 33…35 de grade. Media minimelor termice va oscila între 14 şi 20 de grade, cu valorile mai scăzute la finalul primei săptămâni din interval. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în primele 4 zile din luna iulie, urmând ca până la finalul intervalului de prognoză probabilitatea de apariţie a acestora să fie în
scădere.

PROGNOZA METEO. CRIŞANA

În primele zile din luna iulie, valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel încât media maximelor termice va scădea de la 34 de grade, spre 23…24 de grade. Apoi, din 4 iulie, aceasta va fi în creştere treptată, până în jurul a 32…33 de grade, valori care se vor menţine până la finalul celei de-a doua săptămâni. În ceea ce priveşte media minimelor termice, aceasta va oscila între 13 şi 18 de grade, cu valorile mai scăzute la mijlocul primei săptămâni din interval. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică în primele zile ale lunii iulie, urmând ca până la finalul intervalului de prognoză probabilitatea de apariţie a acestora să fie în scădere.

PROGNOZA METEO. TRANSILVANIA

În primele zile ale lunii iulie, media maximelor termice va fi în scădere semnificativă, de la 34 de grade până spre 23…24 de grade, urmând să crească treptat începând din 4 iulie. Astfel, până la finalul intervalului, se vor înregistra, în medie, temperaturi maxime de 30…31 de grade. Media temperaturilor minime se va situa, în general, între 13 şi 16 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în primele zile din interval, iar până la finalul acestuia condiţiile pentru averse şi descărcări electrice vor fi reduse.

PROGNOZA METEO. MARAMUREŞ

La începutul lunii iulie vremea se va răcori simţitor, astfel încât temperaturile maxime vor fi, în medie, de la 32 de grade, în scădere spre 21…22 de grade. Din 4 iulie se va resimţi o nouă încălzire, iar media temperaturilor maxime se va situa treptat în jurul valorii de 31 de grade. Media minimelor termice se va situa, în general, între 13 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori până la finalul primei săptămâni din interval. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi în primele zile din interval, urmând ca până la finalul acestuia probabilitate de apariţie a averselor să fie redusă.

Alertă meteo COD GALBEN. Zi de foc cu temperaturi resimțite de peste 40 de grade, apoi revin furtunile

PROGNOZA METEO. MOLDOVA

Până la jumătatea primei săptămâni de prognoză vremea se va răci, apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru cateva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipaţie regimul termic să nu varieze semificativ. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 35…36 de grade, până spre 24…26 de grade în data de 3 iulie, urmând să crească spre 32 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză să oscileze uşor în jurul acestei valori. Pe parcursul nopţilor, media valorilor termice, va fi în scădere de la 18…19 grade la începutul intervalului, până spre 14…15 grade în data de 4 iulie, iar în cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 2-5 iulie şi după data de 10 iulie.

PROGNOZA METEO. DOBROGEA

După o uşoară scădere de temperatură în primele zile din interval, tendinţa vremii va fi de încălzire treptată până la finalul primei săptămâni de prognoză, urmând ca în a doua săptămână de anticipaţie valorile termice să oscileze uşor de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate regional, vor scădea de la valori de 32…33 de grade la începutul intervalului, până spre 30 de grade în data de 4 iulie, apoi vor creşte spre 33…34 de grade şi se vor menţine în jurul acestor valori pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Media temperaturilor minime, cu mici oscilaţii de la o noapte la alta, va fi de 19…21 de grade. Fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi posibile mai ales în intervalul 3-6 iulie şi după data de 10 iulie.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-240701122801

PROGNOZA METEO. MUNTENIA

Vremea se va răci până la jumătatea primei săptămâni de prognoză, apoi se va încălzi din nou pentru câteva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipaţie regimul termic să înregistreze variaţii importante. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 36…38 de grade, până spre 28 de grade în data de 3 iulie, urmând să crească spre 35 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză să oscileze uşor în jurul acestei valori. Pe parcursul nopţilor, media valorilor termice va fi în scădere de la 18…19 grade, la începutul intervalului, până spre 16 grade în data de 4 iulie, iar în cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 18 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare în intervalul 2-5 iulie şi după data de 10 iulie, anunţă ANM.

PROGNOZA METEO. OLTENIA

Vremea se va răci în primele zile din interval, apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru câteva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipaţie regimul termic să nu varieze semificativ. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 36 de grade, până spre 26 de grade în data de 3 iulie, urmând să crească spre 34…35 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză să oscileze uşor în jurul acestor valori. Pe parcursul nopţilor, media valorilor termice, va fi în scădere de la 18…19 grade la începutul intervalului, până spre 15 grade în data de 4 iulie, iar în cea de-a două săptămână se va situa în jurul valorii de 17 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în
intervalul 2-5 iulie şi după data de 10 iulie.

PROGNOZA METEO. LA MUNTE

În primele zile din interval vremea se va răci, apoi va intra într-un nou proces de încălzire pentru câteva zile, urmând ca în a doua săptămână de anticipaţie regimul termic să nu varieze semificativ. Astfel, media temperaturilor maxime va fi în scădere de la valori de 22…24 de grade, până spre 14…15 grade în data de 3 iulie, urmând să crească spre 22 de grade în jurul datei de 8 iulie, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză să oscileze uşor în jurul acestei valori. Pe parcursul nopţilor, media valorilor termice, va fi în scădere de la 13…14 grade la începutul intervalului, până spre 8…9 grade în data de 4 iulie, apoi va creşte spre 13 grade în data de 8 iulie şi ulterior se va menţine în jurul acestei valori. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în intervalul 2-5 iulie şi după data de 10 iulie.

EXCLUSIV Elena Mateescu, director ANM, anunță schimbări bruște de temperaturi la începutul lunii iulie: „Prima zi din luna lui Cuptor va fi caracterizată de temperaturi în creștere”

România nu scapă de temperaturile extreme. Directorul ANM Elena Mateescu a prezentat prognoza meteo pentru luna iulie. Toate coluțurile țării vor fi afectate de temperaturi de peste 35 de grade.

„Va fi la sfârșit de iunie o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, mâine vor fi deja valori de până la 35 de grade Celsius, iată că ne apropiem din nou în Câmpia Română de pragul unei zile de caniculă, pentru ca ziua de 30 iunie, ultima zi din prima lună de vară din acest an, să vorbim din nou de val de căldură în extindere și în intensificare la nivelul întregii țări, pentru că va fi caniculă în cea mai mare parte a Banatului, Olteniei, Munteniei, local în Crișana, Transilvania și Moldova și nu în ultimul rând partea continentală a Dobrogei, valorile de temperaturi la niveul maximelor situându-se până la 37 de grade Celsius, respectiv 30 – 37 de grade.

Prima zi din luna lui Cuptor va fi, de asemenea, caracterizată de valori de temperaturi în creștere, valul de căldură va persista în majoritatea regiunilor. Este posibil să consemnăm deja 38 de grade în Câmpia Română, în partea de Sud a țării.

Citește și: Meteorologii AccuWeather prevestesc o lună iulie istorică. Călduri extreme și temperaturi record în București

Nopțile vor fi tropicale și e posibil ca pe parcursul săptămânii viitoare, mai ales în a doua parte, să ne apropiem de ceea ce a ar fi normal pentru o lună iulie în țara noastră. De altfel, actualizarea estimărilor pentru luna lui Cuptor indică o probabilitate ridicată ca fiecare săptămână să înregistreze temperaturi peste ceea ce ar fi normal pentru o lună iulie în țara noastră”, a dezvăluit Elena Mateescu, director ANM, în exclusivitate pentru România TV.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
De ce și-a plimbat bărbatul iubita moartă cu căruciorul, vineri seara, în Sectorul 5. Ce le-a spus polițiștilor că s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Prăbușirea parțială a unui pod în provincia Shaanxi: 11 morți și peste 30 de dispăruți
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'