PROGNOZA METEO. Inversiunea termică se menţine până în weekend. Nebulozitate stratiformă în sud

Cerul va fi variabil la noapte, dar local în zonele joase din regiunile intracarpatice, precum și în cele din estul și sud-estul țării se vor semnala nebulozitate joasă stratiformă și ceață, izolat posibil asociate cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 0 și 11 grade.

03 nov. 2022, 16:52
PROGNOZA METEO. Inversiunea termică se menţine până în weekend. Nebulozitate stratiformă în sud
Prognoza meteo luni 28 noiembrie 2022. Temperaturile scad drastic în toată ţara

PROGNOZA METEO VINERI
În Țară

Vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, însă în zonele joase de relief, îndeosebi din centrul, estul și sud-estul teritoriului, cu precădere dimineața și noaptea, pe alocuri va fi ceață sau nebulozitate de tip stratiform și cu totul izolat posibil burniță. Din orele serii nebulozitatea se va accentua treptat mai ales în regiunile vestice și nord-vestice, unde local va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în Banat și în zona montană înaltă, iar ziua și în partea de sud-est a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 22 de grade, iar cele minime între 2 grade în depresiunile intramontane și 13…14 grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO. Un anticiclon loveşte Europa şi inversiunea atmosferică afectează şi România. Când sunt aşteptate ninsori
București
Vremea va fi în continuare caldă pentru începutul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, trecător cu nori de tip stratiform în primele ore ale zilei, iar îndeosebi în a doua parte a nopții se va forma nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA
În Țară

Valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie în aproape toată țara, astfel că maximele se vor încadra în general între 14 și 22 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 5 și 15 grade. În regiunile estice, dar noaptea și în cele sudice va fi nebulozitate stratiformă, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Pe spații mici vor fi ploi slabe sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în estul și sudul teritoriului, precum și pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, în zonele joase se va semnala ceață.

București
Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele normale specifice perioadei. Cerul va fi temporar noros – ziua și cu nebulozitate stratiformă noaptea, dar și cu probabilitate ridicată de ceață la începutul intervalului. Vântul va deveni în general moderat începând din orele serii. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

„Vară indiană” în România la început de noiembrie. Temperaturile vor urca până la 28 de grade în sudul ţării deşi în curând vine Moş Nicolae
PROGNOZA METEO DUMINICA
În Țară

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei în aproape toată țara. Înnorările vor fi mai persistente în sudul și sud-vestul teritoriului și la munte unde pe alocuri va ploua și cu caracter de aversă, dar și în est, cu ploi slabe sau burniță pe arii restrânse. În celelalte regiuni cerul va fi parțial noros și va ploua izolat. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări în jumătatea de sud-est a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 12 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va semnala ceață, cu probabilitate mai mare în nord-vest și în centru.

București
Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi ploi slabe. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări. Temperatura maximă va fi de 19…20 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

PROGNOZA METEO LUNI
În Țară

Vremea se va menține ușor mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii noiembrie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil în sud-est, dar cu înnorări temporare în celelalte regiuni. Va ploua local în vestul și în nordul teritoriului, iar ziua și în sud-vest, iar în rest ploi slabe sau burniță vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 9 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, anunţă ANM.

București
Deși în scădere ușoară, valorile termice se vor menține peste cele climatologic specifice în prima decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 17 grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

PROGNOZA METEO MARTI, MIERCURI, JOI

În Țară
Vremea se va menține mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în regiunile nord-vestice.
București
Vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului, iar probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.