Prognoza meteo iunie 2024. Anticiclonul azoric se ciocneşte de aerul tropical, început capricios de vară

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Vremea se încălzeşte până în 10 iunie, iar apoi va avea o tendinţă de scădere uşoară.
Irina Dumitrescu
03 iun. 2024, 13:23
Prognoza meteo iunie 2024. Anticiclonul azoric se ciocneşte de aerul tropical, început capricios de vară

Prognoza meteo. Vremea se încălzește în toată țara până în 10 iunie, iar apoi va avea, în unele zone, o tentință de scădere ușoară, se arată în prognoza pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de ANM.

Valorile termice, cu mici oscilaţii în primele zile din interval, vor fi în creştere treptată până în jurul datei de 10 iunie şi vor caracteriza o vreme călduroasă, apoi vor avea o tendinţă uşoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit pentru jumătatea lunii iunie. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 26 de grade la începutul intervalului şi va atinge valori de 33…34 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre valori de 29…30 de grade la sfârşitul perioadei de anticipaţie. Media temperaturilor minime se va situa între 14 şi 18 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 12 iunie.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi mai ales după data de 11 iunie.

Alertă meteo cod portocaliu și galben de furtuni. Ploi torențiale și vijelii cu grindină după temperaturile sufocante

Prognoza meteo Crişana

Temperatura aerului, cu mici variaţii la începutul primei săptămâni de prognoză, va fi în creştere treptată până în jurul datei de 10 iunie, astfel încât vremea va fi călduroasă, apoi va avea o tendinţă uşoară de scădere, dar se va menţine mai cald decât în mod normal pentru jumătatea lunii iunie. Valorile termice diurne vor avea medii de la 24 de grade în primele zile din interval, până la 32…33 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 28 de grade la sfârşitul perioadei de anticipaţie. Temperaturie minime, mediate regional, se vor situa între 12 şi 17 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 11 iunie.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în primele zile din interval şi cu precădere după data de 11 iunie.

Transilvania

Valorile termice, cu mici oscilaţii în primele zile din interval, vor fi în creştere treptată până în jurul datei de 10 iunie, caracterizând astfel o vreme călduroasă, apoi vor avea o tendinţă uşoară de scădere, însă va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit pentru jumătatea lunii iunie. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi de 25…26 de grade la începutul intervalului şi va atinge valori în jurul a 31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, urmând să scadă spre valori de 27…28 de grade la sfârşitul perioadei de anticipaţie. Media temperaturilor minime se va situa în general între 12 şi 16 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 12 iunie.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 11 iunie.

Prognoza meteo Maramureş

Temperatura aerului, cu mici variaţii la începutul primei săptămâni de prognoză, va fi în creştere treptată până în jurul datei de 10 iunie, astfel încât vremea va fi călduroasă, apoi va avea o tendinţă uşoară de scădere, dar se va menţine mai cald decât în mod normal pentru jumătatea lunii iunie. Valorile termice diurne vor avea medii de la 24…26 de grade în primele zile din interval, până la 30…31 de grade la începutul săptămânii a doua de prognoză, iar ulterior vor scădea spre 27 de grade la sfârşitul perioadei de anticipaţie. Temperaturile minime, mediate regional, se vor situa în general între 13 şi 16 grade, cu cele mai mari valori în nopţile din 10 – 11 iunie.

Luna iunie, recorduri de temperatură: 48 de grade în 1938 și minus 12 grade în 1939. Datele ANM pentru prima lună de vară din România

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 9 iunie.

Moldova

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi călduroasă, cu mici alternanţe termice de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 28 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 18 grade.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 12 iunie.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-240603123110

Prognoza meteo Dobrogea

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză vor fi uşoare alternanţe termice, mai ales în primele zile, astfel că vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte din intervalul de anticipaţie. Media valorile termice diurne se va situa între 28 şi 32 de grade (cu cele mai ridicate valori în perioada 10 – 13 iunie), iar a celor nocturne va fi de 18…20 de grade.

Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi mai ales în intervalul 3 – 5 iunie şi cu precădere după data de 13 iunie.

Muntenia

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi călduroasă, cu mici alternanţe termice de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate regional, se vor situa între 30 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 10 – 11 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 18 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi îndeosebi după data de 12 iunie.

Oltenia

Până în jurul datei de 10 iunie temperatura aerului va fi în creştere, apoi va scădea uşor, astfel că pe parcursul celor două săptămâni de prognoză vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte din intervalul de anticipaţie. Media valorilor termice diurne se va situa între 28 şi 35 de grade (cu cele mai ridicate valori în perioada 10 – 11 iunie), iar a celor nocturne va fi cuprinsă între 14 şi 18 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat la începutul primei săptămâni de prognoză şi în special după data de 12 iunie.

Prognoza meteo La munte

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, cu mici alternanţe termice de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime, mediate pe întreagă zonă montană, se vor situa între 16 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 10 iunie, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 14 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta pe arii mai extinse în primele zile şi îndeosebi după data de 11 iunie.

Spynews
Artistul din top 10 YouTube România care renunță la muzică în plină glorie. Ce motive are să nu mai pună mâna pe microfon
Bzi.ro
Oana Roman, la plajă, într-o rochie scurtă! Cum a putut să se afișeze la 48 de ani!
Fanatik.ro
Orașul din România aflat în topul celor mai ieftine din Europa. Prețurile mici îi fac pe unii turiști străini să-l viziteze de mai multe ori pe an
Capital.ro
Adio, maestre! A murit actorul adorat de români: Nu știa ce e tristețea
Playtech.ro
Fiica lui Cristi Boureanu, apariție de INFARCT! Ioana e piesă la 23 de ani, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șoferii trebuie să știe! Medicamentele pentru această boală comună îi pot lăsa fără permisul de conducere
Adevarul
Turiștii, terorizați de marea de alge de pe litoral. „Acolo unde au curățat, valurile aduc din nou cantități mari de alge” VIDEO
Spynews
Ema Oprișan de la Insula Iubirii închide gurile celor care îl critică pe soțul ei, Răzvan Kovacs! Ce relație are bărbatul cu fiul ei: „Îl iubește necondiționat”
Spynews
Cine sunt câștigătorii de la Mireasa, sezonul 9. Au primit marele premiu în valoare de 40.000 de euro
Evz.ro
Mari beneficii pentru acești români. Bani în plus pentru genul ăsta de muncă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Lili Sandu, fosta iubită a lui Bogdan Stelea, e strălucitoare la 45 de ani, într-un costum de baie alb și transparent!
wowbiz.ro
Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”
Cancan.ro
Donald Trump a fost împuşcat! Tentativă de asasinat! Ce s-a întâmplat cu atacatorul
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
De la 1 ianuarie 2026 intră în vigoare Ro-Proprietatea: Ministrul Finanțelor ”Prin sistemul informatic vor fi furnizate valorile de piață ale proprietăților.”
Capital.ro
Obligație pentru proprietarii de la bloc. Vecinii trebuie să semneze. Se dă amendă repetat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ce mai face femeia care i-a băgat în depresie pe Marius Niculae și Adrian Mititelu jr.
stirilekanald.ro
A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia
substantial.ro
Radhika Merchant și Anant Ambani s-au căsătorit la Mumbai în cadrul unei ceremonii fastuoase
MediaFlux
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei