Prognoza meteo. Lapoviţă la munte înainte de vacanţa de schi

La noapte, cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile sud-estice și estice, unde vor mai fi înnorări, iar în Dobrogea, sudul Moldovei și în estul Munteniei doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei spre -8 grade, dar și mai ridicate până la 5...6 grade în deltă și pe litoral. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

15 feb. 2024, 14:09
Prognoza meteo. Lapoviţă la munte înainte de vacanţa de schi

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa peste normele perioadei în majoritatea zonelor țării. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în estul și sud-estul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 14 grade, iar cele minime între -8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, va fi ceață.

BUCUREȘTI
Valorile termice se vor situa peste normele specifice perioadei. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări în prima parte a zilei și spre dimineață, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa peste cele normale la această dată în cea mai mare parte a țării; astfel, maximele se vor încadra între 5…6 grade în estul Dobrogei și 14…16 grade în Banat și Crișana, iar minimele vor fi cuprinse între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4…5 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi slabe, pe arii restrânse în estul și sud-estul teritoriului, iar în a doua parte a intervalului, local mai ales în nord-vest, nord și parțial în centru. La munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

Vremea se schimbă la 180 de grade! Avertisment teribil din partea șefei meteorologilor
BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori cu mult peste normele climatologice în cea mai mare parte a țării; temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest, iar în restul zonelor vor fi înnorări. Pe arii în general restrânse, temporar va ploua slab, ziua îndeosebi în regiunile nordice, centrale și estice, iar noaptea în cele sudice. La munte, în special la altitudini mari vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Izolat va fi ceață, anunţă ANM.

BUCUREȘTI
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale perioadei, astfel încât maxima se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar minima va fi de 3…4 grade. Cerul va fi temporar noros, iar în a doua parte a intervalului trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo LUNI
ÎN ȚARĂ
Vremea se va răci față de intervalul anterior, însă valorile de temperatură vor fi în continuare mai mari decât cele normale îndeosebi în vest și sud-vest. Cerul va avea înnorări, iar pe arii restrânse, în prima parte a intervalului, în Oltenia și la munte va ploua slab, iar la altitudini mari vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 4 grade.

Luna ianuarie 2024, mai caldă decât în mod normal în România. Ploi și ninsori anormale pentru sezonul de iarnă
BUCUREȘTI
Vremea se va răci, urmând a se înregistra valori de temperatură în jurul celor normale datei. Cerul va fi noros, în primele ore ale intervalului trecător vor fi posibile ploi slabe, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice, cu ușoare oscilații de la o zi la alta, se vor situa în general peste cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii februarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în nord și nord-vest.

BUCUREȘTI
Vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta, urmând a se înregistra valori de temperatură mai mari decât cele normale datei. Probabilitatea pentru ploi va fi scăzută.