Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare în Bucureşti, ciclonul polar se mută în sud, Moş Nicolae vine cu fulgi de nea şi ger

Cerul va fi noros în regiunile extracarpatice și va avea înnorări temporare în rest. Pe arii restrânse va ploua slab sau va burnița în sudul și sud-estul țării, iar izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sudul Banatului și în extremitatea sud-estică a teritoriului. Temperaturile minime se vor încadra între -9 grade în estul Transilvaniei și 7 grade pe litoral. Pe alocuri se va forma ceață.

05 dec. 2023, 13:44
Prognoza meteo. Lapoviţă şi ninsoare în Bucureşti, ciclonul polar se mută în sud, Moş Nicolae vine cu fulgi de nea şi ger

Prognoza meteo MIERCURI
ÎN ȚARĂ
Vremea va fi în general închisă și vor fi precipitații cea mai mare parte a țării. Pe parcursul zilei, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte, mixte în est și mai ales ploi în rest, însă noaptea local se vor transforma în lapoviță și ninsoare în vestul, centrul și sudul teritoriului. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă, în regiunile sudice și sud-estice (rafale în general de 35…45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 10 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade. Pe alocuri se va forma ceață.

BUCUREȘTI
Cerul va avea înnorări și vor fi precipitații, în special din orele după-amiezii. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar din a doua parte a nopții, posibil se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare (rafale de 35…45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor scădea față de ziua anterioară, astfel că temperaturile maxime se vor situa între -1 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte și mixte în restul teritoriului, însă seara și noaptea treptat vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral. Noaptea, pe arii restrânse va fi ceață.

Pe ce dată exactă vin ninsorile ADEVĂRATE în București. Prognoza Accuweather s-a schimbat
BUCUREȘTI
Valorile termice vor scădea, astfel că temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații mixte, apoi seara și noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie în majoritatea zonelor țării, iar cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul zilei, doar pe spații mici în sudul Transilvaniei, în Moldova, Muntenia și Oltenia, precum și la munte vor fi precipitații slabe, mai ales ninsori și lapoviță; începând de seara, aria precipitațiilor se va extinde în sud-estul teritoriului și se vor semnala ninsori sau lapoviță în Bărăgan și sudul Moldovei, iar în Dobrogea precipitații mixte și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice, cu viteze mai mari în zona litoralului. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 și 6 grade, iar cele minime între -5 și 0 grade, ușor mai ridicate pe litoral. La sfârșitul intervalului, în vest, sud-vest și centru, se va forma pe arii restrânse ceață.

BUCUREȘTI
Valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi mai mult noros, dar probabilitatea pentru precipitații redusă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
În cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent și în continuare apropiate de mediile multianuale. Înnorările vor fi mai persistente în jumătatea de est unde pe alocuri se vor semnala precipitații mixte care izolat vor favoriza depuneri de polei. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar dimineața și noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață. Vântul va fi în general moderat în regiunile sud-estice, iar în zona litoralului va avea intensificări, în timp ce în restul țării va sufla slab. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 7 grade, iar cele minime între -5 și 1 grad, ușor mai ridicate pe litoral.

Directorul ANM Elena Mateescu: Se anunţă o iarnă blândă, cu episoade de viscol şi ger

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul anterior și apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi noros și trecător vor fi posibile precipitații slabe, mai ales ploi. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de de 3…4 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

Prognoza meteo DUMINICA, LUNI, MARTI
ÎN ȚARĂ
Valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare la începutul intervalului în extremitatea de est-sud-est, iar spre finalul acestuia în regiunile intracarpatice.

BUCUREȘTI
Valorile termice vor fi în creștere ușoară și treptată. Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă, anunţă ANM.