PROGNOZA METEO. Luna iunie continuă să fie capricioasă, cu vreme instabilă şi ploi în fiecare după-amiază

În următorul interval de timp valorile climatologice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, însă vremea va fi în general instabilă.

05 iun. 2021, 17:02
PROGNOZA METEO. Luna iunie continuă să fie capricioasă, cu vreme instabilă şi ploi în fiecare după-amiază

PROGNOZA METEO. Duminică, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale datei. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate pe parcursul zilei și seara, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala la munte, local în centru, est și sud-est și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spații mici se vor înregistra cantități de apă însemnate (peste 15…25 l/mp). Vor fi condiții de grindină.

Noaptea, cerul va deveni variabil și doar pe alocuri, în primele ore, vor mai fi averse slabe, cu precădere în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului la munte, îndeosebi în zona înaltă și la viteze mai mici și în nord-est, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime între 6 și 16 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, duminică, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza și seara, când vor fi perioade în care se vor semnala averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Luni, vremea va fi normală sub aspect termic. Cerul va fi variabil, însă mai ales în a doua parte a zilei, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, local în zona de munte și pe arii mai restrânse în rest, cu precădere în sudul, centrul și estul țării. Vor fi condiții de grindină, iar izolat îndeosebi la munte și în dealurile subcarpatice din sud, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate averselor. Temperaturile maxime se vor situa între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceață.

În Bucureşti, luni, vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a zilei, când vor fi posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 degrade, iar cea minimă de 12…15 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi Prognoza meteo iunie. Temperaturi sub cele specifice perioadei şi ploi în mare parte din ţară

PROGNOZA METEO. Marţi, în zonele montane, în regiunile sudice şi local şi în centru şi în est, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale datei; după-amiaza şi seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial şi izolat vor fi condiții de grindină. În restul țării, vremea va fi caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime între 8 și 17 grade. Dimineața și noaptea, izolat, mai ales în zonele depresionare, vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, marţi, valorile termice vor fi normale pentru prima decadă a lunii iunie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

PROGNOZA METEO. Miercuri, în regiunile sudice, precum și în cea mai mare parte a zonei montane, valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei, dar instabilitatea atmosferică se va manifesta în a doua parte a zilei şi seara prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină. În restul țării, vremea va fi caldă, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi normală termic pentru această perioadă din an, dar şi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în a doua parte a zilei când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi relativ ridicată. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade, după cum transmite ANM.

Citeşte şi Vremea nefavorabilă face dezastru în țară! Inundații uriașe în Argeș, tornade în Tulcea și Buzău VIDEO


loading...
Partenerii noștri