Prognoza meteo lunară: România va fi lovită de temperaturi caniculare

ANM a anunţat prognoza pe patru săptămâni. Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate decât cele normale după ploaie.

10 iun. 2022, 10:02
Prognoza meteo lunară: România va fi lovită de temperaturi caniculare

Prognoza meteo lunară: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, din 20 iunie până pe 11 iulie. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare.

Directorul ANM, Elena Mateescu, avertizează că vara 2022 „va fi una a extremelor”. Iunie va debuta cu vreme deosebit de caldă, cu temperaturi în pragul caniculei, 34-35 de grade. Zilele calde se vor alterna cu cele cu instabilitate atmosferică.

Este posibil să înregistrăm alternanţe de perioade foarte călduroase, cu valori care vor depăşi frecvent 35 de grade Celsius, cu zile de instabilitate atmosferică, a mai explicat directorul ANM.

Prognoza meteo vara 2022. Directorul ANM, Elena Mateescu: „Va fi o vară a extremelor”. Iunie vine cu temperaturi peste medie, dar şi furtuni puternice

„Să ne amintim că vara lui 2021 a adus primul cod roşu de caniculă în partea de vest a ţării, iar pe 24 iunie, am avut 39 de grade la Timişoara – un record pentru ultima decadă a acestei luni”, a spus Elena Mateescu.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni.

Prognoza meteo: Săptămâna 13 – 20 iunie
Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

Prognoza meteo: Săptămâna 20 – 27 iunie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toată ţara, dar mai ales în zonele montane.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni. ANM confirmă că iunie este cea mai ploioasă lună din an. VREMEA pe regiuni

Prognoza meteo: 27 iunie – 4 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în sud-vest.

Prognoza meteo : Săptămâna 4 – 11 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în regiunile nordice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.