PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vremea se încălzește din februarie

Finalul lunii ianuarie și o mare parte din luna februarie vin cu temperaturi ridicate pentru această perioadă, conform estimărilor făcute de meteorologi. În următoarele două săptămâni nivelul precipitațiilor va fi mai ridicat.

26 ian. 2021, 10:30
PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vremea se încălzește din februarie

PROGNOZA METEO LUNARĂ. ACTUALIZARE ESTIMĂRI METEOROLOGICE PENTRU INTERVALUL 25.01.2021 – 22.02.2021

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citește și: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vreme rece şi precipitaţii la final de ianuarie, din februarie se încălzeşte

Săptămâna 25.01.2021 – 01.02.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată, local, în nord-est, centru și în extremitatea de sud a țării.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice și în cele intracarpatice, dar mai ales în cele nord-vestice și zona montană aferentă, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

PROGNOZA METEO LUNARĂ. Săptămâna 01.02.2021-08.02.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Temperaturile medii ale aerului se vor situa peste cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, dar  mai ales în regiunile sud-estice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare în regiunile sudice.

Săptămâna 08.02.2021-15.02.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud și sud-est.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor excedentar în jumătatea vestică a țării.

Săptămâna 15.02.2021-22.02.2021

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

ATENȚIONARE METEO. PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU MUNICIPIUL BUCUREȘTI

Cerul va avea înnorări și trecător vor fi precipitații slabe, la începutul intervalului sub formă de ploaie, iar spre sfârșitul acestuia mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări după-amiaza și seara, când la rafală se vor atinge viteze în general de 50…55 km/h. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior; maxima va fi de 6…7 grade, iar minima de -2…0 grade