PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vreme rece pentru luna martie, nu scăpăm de ninsori şi viscol

Prognoza pe patru săptămâni: ANM anunţă temperaturi mai mici decât cele normale în următoarele două săptămâni, apoi vine primăvara.

04 mart. 2022, 10:26
PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vreme rece pentru luna martie, nu scăpăm de ninsori şi viscol

PROGNOZA METEO LUNARĂ. Temperaturile vor fi mai mici decât cele normale în următoarele două săptămâni, iar apoi se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Săptămâna 07.03.2022 – 14.03.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice, dar şi local deficitar în cele nordice şi centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza METEO martie 2022. Luna începe cu vreme de iarnă şi se termină cu temperaturi de vară
PROGNOZA METEO Săptămâna 14.03.2022 – 21.03.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toată ţara, dar mai ales în regiunile centrale şi la munte.

Prognoza Meteo. „Babele” aduc vreme capricioasă în primele săptămâni din martie
Săptămâna 21.03.2022 – 28.03.2022

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale şi la munte

PROGNOZA METEO Săptămâna 28.03.2022 – 04.04.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile vestice şi nordice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării, anunţă ANM.

prognoza-4saptamani (21)

 

„La munte, potrivit ANM, în prima jumătate a lunii martie, vremea se va menține rece, geroasă în timpul nopților și dimineților. Temperaturile maxime mediate pentru toată zona montană se vor menține negative până pe 10 martie, la valori cuprinse între -6 și -2 grade, iar ulterior se va încălzi ușor, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate temperaturi de 1…2 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile nocturne, care vor avea o medie de -11…-9 grade până în 10 martie, apoi se va înregistra o creștere treptată spre -6…-5 grade. Până la mijlocul acestei săptămâni, „o să observăm o răcire, față de perioada în care ne aflăm, (…) nopți și dimineți reci. Mâine (n.r. marți, 1 martie) o zi rece în partea de nord a țării, maximele nu vor depăși -2 grade”, a spus Elena Mateescu.