Prognoza meteo luni 22 ianuarie 2024. România, paralizată de ger! Zonele unde vom avea -18 grade Celsius

Luni, 22 ianuarie 2024, vremea va fi rece dimineața și noaptea, iar local în nord, est, centru și sud va fi ger. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate stratiformă sau ceață local în regiunile extracarpatice și izolat în rest.

21 ian. 2024, 16:07
Prognoza meteo luni 22 ianuarie 2024. România, paralizată de ger! Zonele unde vom avea -18 grade Celsius
Prognoza meteo luni 22 ianuarie 2024. România, paralizată de ger! Zonele unde vom avea -18 grade Celsius

Prognoza meteo luni 22 ianuarie 2024. Vremea continuă să fie rece, cu temperaturi mult sub limita de îngheţ în unele zone din ţară, transmite ANM.

LA NOAPTE Vremea va fi rece, local geroasă în nordul, estul, centrul și sudul țării. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate stratiformă sau ceață asociată cu depunere de chiciură local în regiunile sudice și pe arii restrânse în vestul, centrul și estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între -13 și -2 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până în jurul a -18 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi rece. Cerul va avea înnorări, iar spre sfârșitul intervalului se va forma ceață asociată cu chiciură. Vântul va sufla slab. Temperatură minimă va fi de -11…-8 grade.

LUNI Vremea va fi rece dimineața și noaptea, iar local în nord, est, centru și sud va fi ger. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate stratiformă sau ceață local în regiunile extracarpatice și izolat în rest. Noaptea se va înnora treptat în partea de vest și de nord a țării, iar spre dimineață vor fi posibile precipitații mixte în extremitatea de vest a teritoriului și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor situa între -5 grade în depresiuni și în zonele cu ceață persistentă și 8 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor încadra între -12 și 1 grad, cu valori mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, până spre -18 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va menține rece, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea minimă va fi de -10…-7 grade. Cerul va avea înnorări, iar în special dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla în general slab.

Citeşte şi: România, distrusă de încă un val de ninsori, viscol și îngheț! Vortexul polar aduce temperaturi de -17 grade. ANM trage un semnal de alarmă

MARTI Cerul va fi variabil în regiunile estice și sud-estice și va avea înnorări temporare în rest. Vor fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare, local la munte, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, iar noaptea izolat posibil și în Muntenia și Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă (rafale de 70…90 km/h), dar pe alocuri și în estul, sud-vestul și centrul țării. Temperaturile maxime se vor situa între -5 și 8 grade, iar cele minime în general între -6 și 0 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări în timpul nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a -2 grade, iar cea minimă va fi de -6…-4 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

MIERCURI Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale datei; astfel, maximele se vor încadra între 0 și 9 grade, iar minimele între -2 și 5 grade. Cerul va avea înnorări, iar din a doua parte a intervalului, dinspre nord-vest treptat precipitațiile vor fi în extindere. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare la munte și în Maramureș, mixte în Transilvania, și mai ales sub formă de ploaie local în Moldova și Dobrogea și pe alocuri în rest. Izolat vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari, iar la viteze mai mici ziua în nord-vest, iar noaptea local în vest, centru și sud. Izolat dimineața, în regiunile intracarpatice va fi ceață.

BUCUREȘTI Valorile termice vor crește și se vor situa în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

JOI Vremea va fi vântoasă. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi precipitații slabe, ninsori la munte, mixte în Maramureș și Transilvania și mai ales sub formă de ploaie în rest. Vor fi intensificări ale vântului în toate regiunile, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra pe creste și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 10 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, însă probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

DE VINERI PANA DUMINICA Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale perioadei. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în vest, centru, nord și la munte.