Prognoza meteo luni 23 ianuarie 2023. Schimbare radicală a vremii în România

Administrația Națională de Meteorologie anunţă că, începând de luni, 23 ianuarie 2023, temperaturile din România vor începe să scadă în regiunile extracarpatice. Chiar şi în Capitală se va ajunge la temperaturi maxime de 5-6 grade Celsius, în timp ce pe litoral vor fi înregistrate temperaturi de 6-7 grade Celsius.

22 ian. 2023, 20:53
Prognoza meteo luni 23 ianuarie 2023. Schimbare radicală a vremii în România

Prognoza meteo luni 23 ianuarie 2023. Ianuarie a fost o lună destul de călduroasă, cu temperaturi mult mai mari față de normalul perioadei, dar acum vremea începe să se răcească. Acest lucru este cauzat de un ciclon polar care a ajuns la noi în țară, informează ANM.

Citeşte şi: Apocalipsa climatică a intrat în faza ireversibilității. Stare de urgenţă, semnalul care a alarmat meteorlogii

Astfel, începând de luni, vremea se va schimba radical. În vest, nord-vest și centrul României temperaturile vor fi mai ridicate şi se vor încadra între 12 și 13 grade Celsius. În sud-vestul României se vor semnala precipitații sub formă de ploaie, iar pe parcursul nopții ar putea apărea atât lapoviță, cât și ninsoare. În rest, doar izolat se vor semnala precipitații mixte. De asemenea, în anumite părți ale țării va apărea și poleiul.

În Capitală vremea se va răci semnificativ, iar luni vom avea o temperatură maximă de 6 grade Celsius. În ceea ce privește temperatura minimă din noaptea de luni spre marți, aceasta va fi de 1-2 grade Celsius. Altfel, cerul va fi noros, iar trecător va ploua slab.