PROGNOZA METEO. Mărţişorul vine cu multe grade în termometre, vremea se încălzeşte din nou în următoarele zile

În weekend vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, dar cel puţin vineri şi sâmbătă e posibil să mai avem ploi, iar cerul va fi mai mult noros. Duminică însă, în prima zi de martie, temperaturile vor urca până la 15 grade şi va fi senin.

27 feb. 2020, 12:28
PROGNOZA METEO. Mărţişorul vine cu multe grade în termometre, vremea se încălzeşte din nou în următoarele zile

Vineri, vremea va fi în general închisă, iar dinspre regiunile vestice aria precipitațiilor se va extinde treptat și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În zonele submontane și în Maramureș vor predomina ninsorile, în Banat, Crișana și Transilvania vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță și trecător ninsoare, iar în restul teritoriului mai ales ploi. La munte va ninge, local în general moderat cantitativ, în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură și se va depune strat consistent de zăpadă. Îndeosebi în zona montană înaltă vântul se va intensifica treptat și va fi viscol. Pe parcursul zilei vor fi rafale în general de 70…80 km/h, iar noaptea 90…100 km/h. Unele intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în regiunile sud-vestice, sudice și estice, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

La Bucureşti, vineri, cerul va avea înnorări, mai accentuate în a doua parte a zilei și noaptea când temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Sâmbătă, vremea va fi ușor mai caldă pentru această dată în regiunile sudice și estice și apropiată de normal în rest. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse, la începutul intervalului în sud-estul teritoriului se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte în Moldova și sub formă de ploaie în rest. Vântul va avea intensificări temporare cu precădere în sud-estul țării, precum și la munte, îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime între -6 și 3 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până spre -10 grade.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul intervalului, când trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla moderat în cursul zilei și în general slab spre seară și noaptea. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -2…1 grad.

Duminică, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul, sud-vestul, nordul și centrul teritoriului, unde mai ales spre seară și noaptea se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la munte mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud-estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni. Vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, duminică, vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât normal pentru începutul lunii marie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

Luni, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, mai ales în vestul, sudul și centrul țării. În regiunile vestice, nordice și centrale, cerul va fi mai mult noros și îndeosebi ziua va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului când va ploua pe arii relativ restrânse. În zona montană, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări mai ales la munte și în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 18 grade, iar cele minime între 0 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -3 grade.

La Bucureşti, luni, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei când va fi posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

De marţi până joi, valorile termice vor fi în creștere în primele două zile și vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în regiunile din jumătatea vestică a țării, îndeosebi la sfârșitul intervalului.