PROGNOZA METEO pentru trei zile. Meteorologii anunţă temperaturi de 18 grade în următoarele zile

Prognoza meteo. Temperaturile cresc în următoarele zile. Meteorologii anunţă valori de până la 18 grade în Lunca Dunării.

01 feb. 2016, 16:01
PROGNOZA METEO pentru trei zile. Meteorologii anunţă temperaturi de 18 grade în următoarele zile

MARŢI. Temperaturile cresc din nou in toate regiunile. Vremea devine mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii februarie, în cea mai mare parte a ţării, adica maximele pleaca de la 7,8 grade in Maramures si in estul Transilvaniei si ajung la 17, 18 grade in Lunca Dunarii.

Desi mai sunt innorari temporare, mai ales in prima parte a zilei, precipitatiile sunt foarte putine, ploi slabe în nord-vest dar si ninsori in nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni. Diminerata izolat in zonele joase va fi ceata.

Vântul va sufla cu intensificări la munte, mai ales pe crestele Carpaţilor Orientali.

BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi si in Capitala, termometrele vor arata dupa amiaza in jur de 13 grade. Vor fi innorări temporare dar fara precipitatii si vant cel mult moderat, dar si conditii de ceata dimineata.

MIERCURI. Vremea se menţine cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, în cea mai mare parte a ţării, cu maxime de la 6, 7 grade în nord-vest şi in centru pana la 18,19 grade în regiunile sudice Cerul se va înnora treptat în toată ţara, începând din nord-vest şi, temporar, mai ales după-amiaza şi noaptea, va ploua pe arii relativ extinse în vest, in nord şi in centru şi izolat în rest.

Noaptea, pe arii restrânse în Maramureş, în Transilvania şi în jumătatea nordică a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviţă sau ninsoare. La munte ploua local ziua, pe alocuri precipit mixte, dar noaptea vor fi mai ales ninsori în Munţii Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi precipit mixte în celelalte masive. Pe arii restranse cantităţile de apă vor atinge 10, 15 l/mp.

Izolat, vor fi condiţii de polei, iar în zonele joase de relief, de ceaţă.Vântul va sufla mai tare pe crestele montane.

BUCUREŞTI. Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, cu maxime in jur de 16 grade. Dimineata vor fi condiţii de ceata, însă cerul va fi variabil peste zi.

JOI. Vremea se va răci în toate regiunile, temp scad chiar si 10 grade in regiunile sudice iar temperaturile minime vor deveni preponderent negative în vest, centru şi nord. Asadar maximele se vor situa cam intre 1 grad in estul Transilvanieie si cel mult 9,10 grade in Oltenia.

Cerul va fi mai mult noros şi vor cadea precipitaţii în sudul şi in sud-est, local în centru şi pe arii restrânse în rest. Acestea vor fi mixte în jumătatea nordică a teritoriului, mai ales ninsori în zonele de deal şi munte, iar în rest vor predomina ploile. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze mai mari în Dobrogea, sudul Banatului şi pe crestele montane.

BUCUREŞTI. Vremea se va răci faţă de intervalul anterior, astfel încât temperatura maximă va fi de 5, 6 grade. Cerul va fi noros şi temporar, mai ales după-amiaza şi la începutul nopţii, va ploua. Vântul va sufla în general moderat

TENDINTA VINERI. Temperaturile peste zi sunt apropiate de cele de joi, adica maxime cam intre 0 si 10 grade, dar peste noapte mercurul scade sub pragul inghetului in toate regiunile.

Vor mai fi înnorări în vest, in centru, şi in nord, unde mai cad precipitaţii, mai ales ninsori, pe arii restrânse la deal şi munte şi doar izolat, mixte, în rest. Vântul va sufla cu unele intensificări în Dobrogea şi pe crestele montane.

DE SAMBATA PANA MARTI Vremea se va încălzi treptat, în special în regiunile vestice. Sansele de apariţie a precipitaţiilor vor fi mari incepand cu noptea de luni spre marti.

Citeşte şi