PROGNOZA METEO: Ce anunţă meteorologii pentru weekend

PROGNOZA METEO: În următoarele zile, vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod normal în această perioadă a anului, în special la deal şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, cu valori mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă.

18 dec. 2015, 12:32
PROGNOZA METEO: Ce anunţă meteorologii pentru weekend

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Temperaturile cresc usor faţă de ziua precedentã şi vor fi mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadă a anului, în special în regiunile extracarpatice. Cerul va fi temporar noros în Oltenia şi Muntenia, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor persista în cea mai mare parte a intervalului.

Pe arii restrânse va ploua slab în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în zona de munte vor cãdea precipitaţii mixte. În restul ţării, doar cu totul izolat vor fi posibile burniţe sau ploi slabe. Vor fi condiţii de polei.

Dimineaţa şi noaptea, local, în zonele joase de relief se va semnala ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 2 grade, izolat în centru şi 10 şi 11 grade în dealurile subcarpatice din sud.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în dealurile subcarpatice şi la munte. În zonele joase din vest, centru şi nord-est şi pe arii mai restrânse în cele din sud va fi ceaţă sau nebulozitate joasă, posibil persistentă şi trecător asociată cu burniţă.

În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat, dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în zonele cu ceaţă persistentăşi 11, 13 gade în nordul Olteniei şi al Munteniei.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la această dată, în special la deal şi la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul nopţii în nord-vestul ţării, însã doar izolat vor fi posibile ploi slabe.

În zonele joase de relief va fi nebulozitate joasã sau ceaţă, pe arii restrânse persistentă şi posibil asociată cu burniţã. Vântul va sufla cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 2 grade în zonele cu ceaţã persistentã şi 14, 15 grade în dealurile subcarpatice din sud.

TENDINTA Vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod normal în aceastã perioadã a anului în special la deal şi la munte. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile intracarpatice, dar numai cu totul izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţe. În zonele joase de relief, local se va semnala ceaţã, iar în sud-est, nebulozitatea joasă sau ceaţa, posibil va persista. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, cu valori mai scãzute în zonele cu ceaţă persistentã. DE miecrcuri pana sambata, adica in Ajun dar si in zilele de craciun iarna nu da semne ca vrea sa vina. Temperaturile raman mai ridicate decat in mod normal in aceasta perioada, iar despre precipitatii putem vorbi doar pe arii foarte restranse in nord iar in zonele joase va fi ceata.

Citeşte şi