PROGNOZA METEO. Ne topim de căldură, ultimul weekend din august vine cu caniculă în toată ţara

Sfârşitul lunii august vine cu temperaturi care trec de pragul caniculei, urmând să fie atinse 37 de grade la amiază atât în Bucureşti, cât şi pe arii extinse din Muntenia şi Oltenia.

28 aug. 2020, 11:38
PROGNOZA METEO. Ne topim de căldură, ultimul weekend din august vine cu caniculă în toată ţara

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă, caniculară la amiază în zonele de câmpie și podis, unde disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade pe litoral și 37 de grade în Muntenia și Oltenia. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în estul, sud-estul și în vestul țării, dar și în zona de munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Noaptea vor fi condiții de ceață în zonele joase de relief.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi caniculară la amiază, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Duminică, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară la amiază în zonele de câmpie și podis, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 37 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral, spre 26…27 de grade. Cerul va fi variabil la munte, iar spre sfârșitul intervalului în nord-vest și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni. Dimineața, dar mai ales noaptea, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

Duminică, vremea va fi în continuare caniculară la amiază, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă va fi de 35…37 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Luni, vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezei în zonele de câmpie și de podiș din sud, est și pe arii restrânse din restul teritoriului, unde disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, dar cu înnorări seara și noaptea în regiunile vestice și nord-vestice, unde local vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi posibile cantități de apă mai însemnate, vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade, mai coborâte în depresiuni.

Şi la Bucureşti, luni, vremea se va menține caniculară la amiază, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Marţi, în vestul, centrul și nordul țării, la deal și la munte, valorile termice vor fi în scădere, iar vremea va deveni în general instabilă și vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor putea fi cantități de apă însemnate, vijelii și grindină. În restul teritoriului vremea va fi în continuare călduroasă, local caniculară la amiază, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va
depăși pragul critic de 80 de unități. În aceste zone, cerul va fi variabil, iar manifestări de instabilitate atmosferică vor fi posibile noaptea, mai ales în sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în vest și în jur de 36 de grade în sud și în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

Vremea va fi în continuare caniculară la amiază, marţi, şi în Bucureşti, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU)va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatură maximă de 35…36 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.