Prognoza meteo. Nebulozitate persistentă, ger pătrunzător dimineaţa şi viscol la munte

În zonele joase de relief din sudul, estul și centrul țării nebulozitatea va fi persistentă, iar local se va semnala ceață, trecător asociată cu burniță. Izolat vor fi depuneri de polei. La munte și în vestul teritoriului cerul va fi variabil, iar ceața se va semnala pe arii restrânse mai ales pe văi și în zonele depresionare.

09 dec. 2023, 14:11
Prognoza meteo. Nebulozitate persistentă, ger pătrunzător dimineaţa şi viscol la munte

Prognoza meteo DUMINICA Vremea se va menține predominant închisă în zonele joase de relief din sudul și estul teritoriului, unde nebulozitatea va fi în general persistentă și local va fi ceață, trecător asociată cu burniță, mai ales dimineața și noaptea. În celelalte regiuni, ceața va fi prezentă pe arii mai restrânse, însă cerul se va înnora treptat și, cu precădere în a doua parte a zilei și la începutul nopții vor fi precipitații slabe; mai ales ploi în Banat și Crișana, ninsori în Maramureș și mixte pe arii restrânse în Transilvania și nord-vestul Olteniei. Izolat vor fi depuneri de polei. La munte cerul va fi variabil, temporar cu înnorări mai ales în orele serii, când va ninge slab în Carpații Occidentali și pe arii restrânse în restul masivelor. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și trecător în vestul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, iar cele minime în general între -5 și 3 grade.

ANM anunţă inversiune termică: „La cota 2000 din Sinaia, temperaturi mai ridicate ca la Bucureşti”. Veşti bune legate de zăpada de Crăciun
BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a zilei și din nou noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

Prognoza meteo LUNI Vremea se va încălzi față de zilele precedente în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-vest. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 0 grade în zonele cu ceață mai persistentă din Moldova până la 10 grade în sudul Banatului și vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa în general între -4 și 4 grade. Cerul va prezenta înnorări temporare și mai ales spre seară și noaptea, vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ploaie local în regiunile intracarpatice și izolat în rest. La munte, trecător vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, slabe cantitativ. Pe arii restrânse vor mai fi condiții de polei în special în centru și est. Se va semnala ceață local în sudul și estul teritoriului, unde poate fi persistentă și pe timpul zilei și pe arii mai restrânse, mai ales dimineața, și în zonele joase din vest și centru. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. BUCUREȘTI Vremea se va încălzi ușor față de zilele precedente. Cerul va prezenta înnorări, iar mai ales la începutul zilei se va semnala ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. T emperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Prognoza meteo MARTI Valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei în majoritatea zonelor. Înnorările vor fi mai persistente în vest, în nord și în centru, în timp ce în regiunile din sud și sud-est cerul va fi temporar noros. Precipitațiile se vor semnala pe arii extinse în vestul și în nordul teritoriului, precum și la munte, local în centru și pe arii restrânse în est-sud-est; în zona montană vor predomina ninsorile, în Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei precipitațiile vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, iar în rest va ploua (moderat cantitativ în Banat). Mai ales la începutul zilei și noaptea, pe suprafețe restrânse vor fi depuneri de polei, cu probabilitate mai mare în centru, în nord-est, precum și la munte, la altitudini de sub 1200 m. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-vest și în dealurile Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între -4 grade în estul Transilvaniei și 6…7 grade în Banat. În special în orele dimineții, pe alocuri în sudul și în estul țării va fi ceață.

Zile libere 2024. Veste bună pentru bugetari, stau mai mult acasă! Când poate fi recuperat concediul de odihnă neefectuat
BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în zilele precedente și se vor situa peste cele normale la această dată. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de -1…1 grad. În orele dimineții, se va semnala ceață, potrivit lui Silviu Grigore, ANM.

Prognoza meteo MIERCURI Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații în toate regiunile, pe arii extinse și pe alocuri însemnate cantitativ în vest, centru și nord și cu caracter local în restul teritoriului. În zona montană înaltă vor predomina ninsorile, la altitudini mai mici, precum și în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei precipitațiile vor fi mixte, iar în celelalte regiuni va ploua. Pe suprafețe mici, în centru și nord-est, vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și pe litoral. T emperaturile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade, iar cele minime în general între -1 și 7 grade. Pe arii restrânse va fi ceață. BUCUREȘTI Vremea va fi mai caldă decât normal în această perioadă din an. Cerul va fi mai mult noros, iar în a doua parte a zilei vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. T emperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade și minima va fi de 2…3 grade.

Prognoza meteo  DE JOI PANA SAMBATA În prima zi, valorile termice se vor menține peste cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a țării, apoi vor fi în scădere, apropiindu-se de norme. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată la început în jumătatea de sud-est, apoi în special în vestul, centrul și nordul teritoriului.