PROGNOZA METEO. Ninsorile se opresc, dar apar ploile

Publicat: Marţi, 02 Decembrie 2014 16:48 // Actualizat: Marţi, 02 Decembrie 2014 18:56 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Ninsorile din ultimele zile se vor potoli, iar meteorologii anunţă că îşi vor face apariţia ploile, în timp ce temperaturile vor urca uşor.

Foto: www.telegraph.co.uk

PROGNOZA METEO. Deşi miercuri temperaturile cresc uşor, în continuare vorbim despre o vreme rece pentru această dată în regiunile extracarpatice, în timp ce în restul teritoriului se înscriu în limite normale. Astfel, meteorologii anunţă maxime termice de la -4 grade în Moldova până la 11 grade în Dealurile de Vest. Se arată soarele în nord-vest şi centru, dar în celelalte zone cerul rămâne acopertit în principal de nori şi cad precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie în sudul Banatului şi local în Dobrogea, mixte în Oltenia şi pe spaţii mai restrânse în Muntenia şi izolat ninsoare în Moldova. Izolat, se produce polei, iar în zona de munte mai ninge şi bate vântul, adică mai ales pe creste putem vorbi încă de viscol. Vântul rămâne mai nervos şi în sud-vestul, sudul şi centrul ţării dar la cote mai reduse decat marţi.

VREMEA IN BUCURESTI. Miercuri este o vreme rece şi mohorâtă. Trecător îşi fac apariţia precipitaţiile slabe, predominant ploaie. Vântul mai are scurte intensificări în cursul zilei, apoi se domoleşte de tot. Temperatura maximă trece în sfârşit de pragul şi va fi de 1...2 grade.

PROGNOZA METEO. Joi, se face frumos şi uşor mai cald decât în mod normal pentru această dată în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, unde soarele domină cerul, în timp ce în regiunile extracarpatice norii persistă şi vremea rămâne mai rece. Pe arii restrânse în partea de sud, în special în prima parte a zilei, vor fi burniţe sau ploi slabe, care cu totul izolat vor favoriza depuneri de polei. Izolat, la munte va fulgui şi, de asemnea, ceaţa îşi face loc în peisajul meteo al acestei zile, fiind prezenţă dimineaţa în zonele joase de relief, mai ales că vântul se domoleşte şi numai în sudul Banatului îşi mai face puţin simţiţă prezenţă.  Maximele termice vor pleca de la -2 grade în nordul Moldovei şi se vor opri la 11 grade în regiunile vestice.

VREMEA IN BUCURESTI. Joi, vremea este în continuare uşor mai rece decât ar fi nomal în această perioadă a anului. Înnorările vor persista şi doar trecător, în prima parte a zilei vor fi posibile burniţe sau precipitaţii slabe, mixte. Vântul este domol, astfel că dimineaţa se formeaza ceaţă. Termometrele mai câştigă un grad faţă de ziua anterioară,  maxima zilei urmand a fi de 2...3 grade.

PROGNOZA METEO. Şi vineri rămâne frumos şi uşor mai cald decât în mod normal pentru această dată calendaristică în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului, în condiţiile în care numai câţiva nori de decor vor umbri soarele. În restul regiunilor, regimul termic va fi caracterizat de valori uşor mai scăzute decât cele obişnuite, iar norii joşi sau ceaţa vor persista pe aproape întreg parcursul zilei şi trecător lasă precipitaţii slabe, burniţă şi fulguieli. Izolat, este posibil să se mai formeze polei. Vântul are intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în Moldova şi 11 grade în Dealurile de Vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Nici pe parcursul zilei de vineri nu se arată soarele pe cerul Capitalei, aşa că temperaturile rămân destul de modeste. Cel mult 1...2 grade peste zi strâng termometrele, în condiţiile în care o pătură groasă de nori acoperă cerul şi se formează ceaţa. Vor fi condiţii de burniţă sau fulguială, iar vântul suflă cel mult moderat.

PROGNOZA METEO. Weekendul aduce temperaturi ce se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie, puţin mai cald urmând a rămâne tot în regiunile intracarpatice. Astfel, maximele termice se vor situa între 0 şi 11 grade. Începe să plouă sâmbătă în sud-vestul ţării, apoi aria precipitaţiior se va extinde treptat şi în restul zonelor. La munte, în zona deluroasă a Olteniei şi cu precădere noaptea în Moldova, precipitaţiile vor fi mixte şi izolat vor fi condiţii de polei. Ulterior, aria precipitaţiilor se va restrânge către regiunile din jumătatea de nord a ţării.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 dec 16:59
...că îşi vor face apariţia ploile, în timp ce temperaturile vor urca uşor. Citește mai departe… …read moreRelated Items
...
1
EUR
4.8026
RON
23 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H