Prognoza meteo. Nori stratiformi, ninge pe pârtii înainte de ziua liberă de miercuri. Harta stratului de zăpadă

Vremea va fi rece, iar local în Transilvania, Oltenia, Muntenia şi izolat în Moldova va fi ger; astfel, temperaturile minime se vor încadra între -12 şi 1 grad, cu valori mai mici în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã spre -18 grade. În regiunile sudice şi sudice-estice şi în zonele depresionare local vor fi nori stratiformi sau ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã, iar în vestul, nordul şi parţial centrul ţãrii cerul se va înnora treptat.

22 ian. 2024, 16:15
Prognoza meteo. Nori stratiformi, ninge pe pârtii înainte de ziua liberă de miercuri. Harta stratului de zăpadă

Prognoza meteo MARTI

TARA
În regiunile sudice şi sudice-estice şi în zonele depresionare local vor fi nori stratiformi sau ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã, iar în rest cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitaţii slabe predominant sub formã de ninsoare local la munte, în Maramureş, Crişana şi pe alocuri în Moldova, mixte în Banat şi pe arii restrânse în Transilvania. Izolat, cu o probabilitate mai ridicatã în vestul teritoriului, se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona montanã înaltã, cu rafale de 60…80 km/h în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, dar pe alocuri şi în estul, sud-vestul şi centrul ţãrii, cu viteze în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la -5 grade în zonele cu nebulozitate persistentã din sud-vestul Munteniei şi estul Transilvaniei şi 7 grade, izolat în dealurile subcarpatice ale Moldovei, Munteniei şi în Dobrogea, iar cele minime, mai ridicate decât în nopţile precedente, se vor situa în general între -9 şi 0 grade.
BUCURESTI
Vremea va fi rece, cu o temperaturã maximã de -3…-1 grad şi o minimã de -8…-6 grade. Cerul va avea înnorãri în mare parte din interval, iar îndeosebi în primele ore şi în a doua parte a nopţii vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Cea mai geroasă noapte din acestă iarnă. Au fost -11 grade în București, în țară temperaturile au coborât până la -18 grade. Imagini spectaculoase de la Vf. Omu. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămânie

Prognoza meteo MIERCURI

TARA
Valorile termice vor fi în creştere faţã de intervalul precedent şi se vor situa în majoritatea zonelor peste cele specifice datei. Astfel, maximele se vor încadra între 0 grade în sud-vestul Munteniei şi 9 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade. Cerul se va înnora treptat, la început în nord-vest apoi în toate regiunile, iar din orele amiezii aria precipitaţiilor va fi în extindere. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare la munte şi în Maramureş, mixte în Transilvania şi Crişana şi mai ales sub formã de ploaie local în Banat, Moldova şi Dobrogea şi izolat în Muntenia şi Oltenia. Pe alocuri vor fi condiţii pentru depuneri de polei. Vântul va avea intensificãri în zona montanã, în special la altitudini mari, unde se vor depãşi 70…90 km/h şi va fi viscol, dar la viteze mai mici, cu rafale în general de 45…55 km/h, local în Oltenia şi Transilvania şi pe arii restrânse în rest. Dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţã.

BUCURESTI
Valorile termice vor fi mai ridicate faţã de intervalul precedent. Temperatura maximã, apropiatã de norma climatologicã a datei, va fi de 1…3 grade, iar cea minimã, peste aceasta, va fi de -2…0 grade. Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore din interval vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, anunţă ANM.

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea va fi vântoasã, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorãri şi temporar vor fi precipitaţii în vestul, centrul, nordul şi estul teritoriului şi izolat în sud. La munte va ninge, în Maramureş şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, dar şi în Moldova mai ales în a doua parte a intervalului, iar în rest vor predomina ploile. Vântul va prezenta intensificãri în toate regiunile, însã viteze mai mari la rafalã urmând a se înregistra pe crestele montane (de peste 60…80 km/h), dar şi în vest şi sud-vest (în general de 50…60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 10 grade, iar cele minime între -5 şi 4 grade.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi faţã de zilele precedente, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorãri temporare, iar vântul va sufla moderat cu unele intensificãri, mai ales în a doua parte a intervalului. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 1 grad.

 

EXCLUSIV| România îngheață la -18 grade, după ninsorile abundente! Șefa meteorologilor anunță câte zile mai ține valul de ger extrem

Prognoza meteo VINERI

TARA
Valorile termice vor fi în scãdere faţã de cele din intervalul precedent, însã acestea se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestei date în nordul şi centrul teritoriului, iar în rest vor fi în continuare mai ridicate decât în mod obişnuit. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse precipitaţii slabe sub formã de ninsoare la munte, în centru şi în est şi predominant ploi în sud-est. Noaptea, nebulozitatea se va extinde şi vor fi precipitaţii mixte în vest şi mai ales ninsori în nord şi în centru, precum şi la munte. Vântul va mai avea intensificãri, mai ales pe parcursul zilei, în centrul, sudul şi estul teritoriului, precum şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade, mai coborâte în zonele depresionare spre -13 grade.
BUCURESTI
Valorile termice diurne se vor situa peste normalul climatologic al ultimei decade a lunii ianuarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã, mai scãzutã faţã de noaptea precedentã va fi de de -5…-3 grade.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI

TARA
Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale perioadei în nord şi centru şi în general mai ridicate în celelalte regiuni. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicatã în vest, centru, nord şi la munte.
BUCURESTI
Valorile termice se vor situa în continuare peste cele normale pentru sfârşitul lunii ianuarie. Trecãtor vor fi posibile precipitaţii slabe.