PROGNOZĂ METEO. Nu scăpăm încă de frig. De când începe să se încălzească

PROGNOZĂ METEO. Vremea se va încălzi începând de miercuri, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil.

07 oct. 2019, 17:21
PROGNOZĂ METEO. Nu scăpăm încă de frig. De când începe să se încălzească

MARŢI

Vremea se va menține deosebit de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade, mai scăzute în depresiuni, până spre -8 grade în cele din estul Transilvaniei. Cerul va fi temporar noros în prima parte a zilei, apoi mai mult senin. Vor fi precipitații slabe, local și mixte în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și cu totul izolat, ploi, în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief pe arii relativ restrânse se va semnala ceață, iar, local, în nordul, centrul țării, în zonele deluroase și cu totul izolat în celelalte regiuni, se va produce brumă.

BUCUREŞTI

Vremea se va menține deosebit de rece. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 1 grad.

MIERCURI

Vremea se va încălzi, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile vestice și nordice, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar pe arii restrânse și în celelalte regiuni, mai ales în Moldova și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 14 grade, mai scăzute, spre -6 grade, în estul Transilvaniei unde se va semnala brumă. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREŞTI

Vremea se va încălzi, devenind normală termic pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 5 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

JOI

Valorile termice vor scădea ușor în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul țării vor mai crește față de intervalul anterior. Cerul va fi temporar noros și va ploua pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare, ziua, în regiunile vestice și nord-vestice, iar noaptea în cele sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar în prima parte a intervalului pe suprafețe mici și la cote mai reduse și în restul teritoriului, cu precădere în nord. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 25 de grade, iar cele minime între 3 grade în estul Transilvaniei și 15 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceață.

BUCUREŞTI

Vremea va continua să se încălzească ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului, când vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări după-amiza. Temperatura maximă va de 23…24 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade.

VINERI

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată; maxime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, iar cele minime, în general, între 2 și 12 grade. Cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab, mai ales la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane.

BUCUREŞTI

Valorile termice vor scădea ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

DE SÂMBĂTĂ PÂNA LUNI

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi treptat. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.