PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Când vin primele ploi de toamnă

Publicat: Luni, 12 Septembrie 2016 12:54 // Actualizat: Luni, 12 Septembrie 2016 13:53 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO pe două săptămâni. ANM a anunţat previziunile pentru următoarele zece zile, pe regiuni georgrafice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Documente atasate:

PROGNOZA METEO pe două săptămâni BANAT

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, variaţiile termice de la o zi la alta nu vor fi semnificative, astfel că vremea se va menţine mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27...30 de grade şi ale minimelor de 14...17 grade. O răcorire a vremii se va resimţi în cea de-a doua săptămână, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 22...24 de grade şi minime de 11...14 grade, mediat pe regiune. La începutul perioadei de referinţă, vor fi averse pe arii restrânse şi în general slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi în general moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18 - 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni CRIŞANA

În prima săptămână de prognoză, nu vor fi variaţii termice semnificative, astfel că se va menţine o vreme mai caldă decât ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 27...30 de grade şi ale minimelor de 13...17 grade. O răcorire a vremii se va resimţi pe parcursul celei de-a doua săptămâni, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel specific acestei perioade din an, fiind de aşteptat maxime de 22...24 de grade şi minime de 10...13 grade, în medie regională. La începutul perioadei de referinţă vor fi averse izolate, în general slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente şi în general moderate cantitativ va creşte în intervalul 18 - 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni TRANSILVANIA

Valorile termice se vor menţine, pe parcursul primei săptămâni, mai ridicate decât cele specifice la mijlocul lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 24...28 de grade şi ale minimelor de 10...14 grade. O răcorire a vremii se va resimţi după data de 18 septembrie astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 20...24 de grade şi minime de 8...12 grade, mediat pe regiune. În prima parte a perioadei de referinţă, ploi slabe vor fi posibile doar izolat. Apoi probabilitatea pentru ploi locale, în general moderate cantitativ va creşte, cu precădere pentru intervalul 18 - 20 septembrie.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni MARAMUREŞ

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, deşi vor fi uşoare variaţii termice de la o zi la alta, vremea se va menţine mai caldă decît ar fi normal în a doua decadă a lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 25...29 de grade şi ale minimelor de 11...16 grade. O răcorire a vremii se va resimţi în cea de-a doua săptămână, astfel că regimul termic va deveni apropiat de cel climatologic specific perioadei, fiind de aşteptat maxime de 20...23 de grade şi minime de 9...12 grade, mediat pe regiune. La începutul perioadei de referinţă doar izolat vor fi posibile averse slabe. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente, moderate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 18 - 20 septembrie şi, posibil, în ultimele zile ale prognozei.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni OLTENIA

Regimul termic va avea o tendință de scădere ușoară și treptată pe tot parcursul intervalului de prognoză, de la o vreme mult mai caldă în prima săptămână, spre valorile termice apropiate de mediile climatologic specifice perioadei, la finalul intervalului. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 30 grade, spre 22 grade în jurul datei de 24 septembrie. Media regională a temperaturile nocturne va fi de asemenea în scădere, de la 16 la 11 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, local moderate cantitativ, va fi mai mare în intervalul 18-21 septembrie. În rest, numai trecător și pe arii restrânse va ploua slab, în special în jurul datelor de 23 și 24 septembrie.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni MUNTENIA

În cea mai mare parte a primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă, cu o medie la nivel regional a temperaturilor maxime de 28...30 de grade și de 14...16 grade a celor minime. Excepție vor face zilele de 15 și 16 septembrie când se va consemna o scădere de aproximativ 4 grade, atât a temperaturilor diurne cât și a celor nocturne. În a doua săptămână, se va manifesta o tendință de scădere ușoară și treptată a regimului termic, astfel că la sfârșitul intervalului se vor înregistra valori apropiate de mediile multianuale specifice datei, respectiv temperaturi maxime, în medie, de 22 de grade și minime, la nivel regional, de 11...12 grade. Probabilitatea pentru ploi moderate cantitativ și pe arii extinse va fi ridicată în intervalul 18 - 21 septembrie. Ulterior, până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, doar trecător și pe spații mici va mai ploua slab.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni MOLDOVA

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză vor exista variații semnificative ale temperaturii aerului. De la o vreme călduroasă în primele două zile, în care media regională a maximelor termice va fi de 30 de grade, iar cea a minimelor nocturne de 16 grade, în jurul datei de 15 septembrie se va ajunge la un regim termic normal pentru acea dată calendaristică. Apoi, până la sfârșitul săptămânii, valorile termice vor crește din nou, la o medie de 26...27 de grade a temperaturilor maxime și în jur de 13 grade a celor minime. În cea de-a doua săptămână de prognoză, atât valorile termice diurne cât și cele nocturne vor marca o scădere ușoară și treptată, în medie la nivel regional cu aproximativ 2 grade, apropiindu-se astfel de mediile climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 18 - 21 septembrie, când se pot înregistra cantități de apă mai însemnate. Până la sfârșitul intervalului de prognoză doar pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, trecătoare.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni DOBROGEA

De la o vreme călduroasă în primele trei zile ale intervalului de prognoză, în care media regională a maximelor termice va fi de 27....29 de grade, iar a celor minime de aproximativ 18 grade, se va ajunge în zilele de 15 și 16 septembrie la un regim termic apropiat de normalul acestei perioade, în urma unei scăderi de 5...6 grade. Apoi, până la sfârșitul săptămânii valorile termice vor crește din nou, iar vremea va redeveni caldă pentru a doua decadă a lunii septembrie, cu o medie de 25 de grade a temperaturilor maxime și în jur de 16 grade a minimelor termice. Pe tot parcursul celei de-a doua saptămâni de prognoză nu vor fi modificări semnificative, valorile termice fiind în scădere ușoară de la o zi la alta, de la o medie regională a temperaturilor maxime de 24....25 grade la început, spre 21...22 grade la finalul intervalului, în timp ce media minimelor nocturne va scădea de la 16 la 14 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 19 - 21 septembrie, când vor fi și perioade cu ploi însemnate cantitativ, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză doar izolat vor mai fi ploi slabe, trecătoare.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni LA MUNTE

Regimul termic nu va avea variații importante în decursul celor două săptămâni de prognoză, tendința fiind de scădere ușoară și treptată, în special în a doua jumătate a intervalului când valorile termice se vor apropia de mediile climatologic specifice perioadei, după ce în prima săptămână vor caracteriza o vreme caldă pentru cea de-a doua decadă a lunii septembrie. Astfel, maximele diurne vor varia de la o medie de 18 grade în prima săptămână spre 12 grade, în jurul datei de 24 septembrie. Temperaturile nocturne vor avea valori, mediate la scara întreagii regiuni, de la 11 grade la începutul intervalului spre 4...5 grade la sfârșitul celor două săptămâni. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mai ridicată în intervalul 11 - 14 septembrie și din nou după 17 septembrie, când se vor înregistra și cantități de apă însemnate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H