PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. După ninsori vin ploile, în mai multe zone din ţară

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, valabilă în intervalul 23 ianuarie - 5 februarie 2017, pentru fiecare regiune din România. 

23 ian. 2017, 11:42
PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. După ninsori vin ploile, în mai multe zone din ţară

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor. 

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. BANAT

Până la mijlocul primei săptămâni, valorile termice diurne vor scădea de la medii ale temperaturilor maxime de 3 grade la -1…-2 grade. Apoi, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, iar în primele zile ale lunii februarie va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a maximelor termice cuprinsă între 7 și 9 grade. Temperaturile minime vor avea variații ușoare de la o zi la alta, în prima săptămână, pentru ca în cea de a doua să crească treptat, iar la sfârșitul intervalului media regională să se apropie de 0 grade.
Cu totul izolat și trecător vor fi posibile fulguieli până spre sfârșitul primei săptămâni, apoi burniță sau ploaie slabă.

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. CRIŞANA
Media temperaturilor maxime va scădea de la aproximativ 4 grade în prima zi a intervalului, până la -1…-2 grade în jurul datei de 25 ianuarie, coborând astfel sub ceea ce ar trebui să se înregistreze în mod normal la această dată. Ulterior, vremea se va încălzi și, mai ales în primele zile ale lunii februarie, va fi caracterizată de valori medii mai ridicate decât cele climatologic specifice perioade ce se vor situa între 7 și 10 grade. Temperaturile minime mediate pe întreaga regiune vor fi cuprinse în prima săptămână între -7 și -9 grade, pentru ca în cea de a doua săptămână să crească progresiv, până în jurul valorii de -1 grad, la sfârșitul intervalului de prognoză.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, trecătoare, slabe și pe arii restrânse, va fi în creștere după data de 29 ianuarie (la început vor fi ninsori apoi burniță sau ploi).

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. TRANSILVANIA

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 0 și -4 grade, în timp ce nopțile vor fi geroase, în special în diminețile de 27 și de 28 februarie, când media regională a minimelor termice se va situa în jurul valorii de -14 grade. În cea de a doua săptămână, atât valorile termice diurne, cât și cele nocturne, vor crește treptat, cu aproximativ 10 grade.

Condiții pentru precipitații slabe, trecătoare și izolate, vor fi după data de 25 ianuarie.

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. MARAMUREŞ

Până în data de 25 ianuarie temperaturile diurne vor scădea, astfel că media regională a maximelor va ajunge la -2 grade. În următoarele două zile regimul termic nu se va modifica semnificativ, pentru ca din data de 28 ianuarie și până la finalul intervalului de prognoză vremea să se încălzească, iar media regională a valorilor termice diurne, mai ridicate decât în mod normal la această dată, să urce până la 8 grade. Temperaturile medii nocturne vor oscila în prima săptămână între -8 și -11 grade, dar în cea de a doua vor crește, astfel că la finalul intervalului vor fi de -3 …-2 grade.
Precipitații slabe, trecătoare și izolate vor fi posibile mai ales în jurul datei de 25 ianuarie și după 1 februarie.

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. MOLDOVA

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra în medie temperaturi maxime de 0…1 grad, valori apropiate de mediile climatologice, apoi vremea se va răci, astfel că în perioada 25 – 27 ianuarie vor fi maxime în medie de -3…-2 grade. Începând cu data de 28 ianuarie, valorile termice diurne vor creşte uşor şi treptat şi se vor situa, în general, în jurul unor medii de 2…4 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între -7 şi -4 grade, exceptând noaptea de 26 spre 27 ianuarie, când vor coborî sub pragul gerului, până la medii de -12…-10 grade, dar şi ultima noapte, când vor tinde spre o medie de -2 grade.
Între 25 şi 28 ianuarie, local şi temporar, vor fi ninsori slabe, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ploaie, slabe cantitativ şi pe arii restrânse, va fi destul de mică.

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. DOBROGEA

Vremea va fi apropiată de mediile climatologice regionale în primele două zile, când se vor înregistra, în medie, maxime de 2…3 grade. În intervalul 25 – 28 ianuarie, temperaturile diurne vor scădea şi vor fi cuprinse, în medie, între -4 şi -2 grade, caracterizând o vreme rece. Începând cu data de 29 ianuarie, maximele vor marca o creştere uşoară şi treptată şi vor ajunge să se situeze, în general, în jurul mediei de 3…4 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între -5 şi -3 grade, exceptând nopţile de 27 şi 28 ianuarie, când vor coborî la medii de -10…-8 grade, dar şi ultimele două nopţi, când vor tinde spre o medie de -1…0 grade.
Între 25 şi 28 ianuarie, local şi temporar, vor fi ninsori slabe, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe, pe arii restrânse şi predominant sub formă de ploaie, va fi scăzută.

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. MUNTENIA

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra în medie temperaturi maxime în jurul a 0 grade, valori apropiate de mediile climatologice, apoi vremea se va răci, astfel că în perioada 25 – 27 ianuarie vor fi maxime, în medie, de -3…-2 grade. Începând cu data de 28 ianuarie, valorile termice diurne vor creşte uşor şi treptat şi se vor situa, în general, în jurul unei medii regionale de 2…4 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între -8 şi -5 grade, exceptând nopţile de 26 şi 27 ianuarie, când vor coborî sub pragul gerului până la medii de -12…-10 grade, dar şi ultimele două nopţi, când vor tinde spre o medie de -4 grade.
În jurul datei de 26 ianuarie, pe spaţii restrânse vor fi ninsori slabe, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe şi trecătoare va fi destul de redusă.

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. OLTENIA

Până în data de 28 ianuarie, temperaturile maxime vor fi în marea lor majoritate mai scăzute decât mediile climatologic specifice acestei perioade şi se vor situa, în medie, între -2 şi 0 grade, apoi acestea vor creşte uşor şi treptat, ajungând la o medie regională de 4…5 grade în ultimele două zile ale intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -8 şi -6 grade, exceptând noaptea de 27 spre 28 ianuarie, când vor coborî până la medii de -11 grade, dar şi ultimele două nopţi, când vor tinde spre o medie de -4 grade.
În jurul datei de 26 ianuarie, pe spaţii restrânse vor fi ninsori slabe, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe şi trecătoare va fi destul de redusă.

PROGNOZA METEO 23 IANUARIE-5 FEBRUARIE 2017. LA MUNTE

În primele două zile se vor înregistra valori diurne, în medie, în jurul a -2 grade, iar în perioada 25 – 27 ianuarie, vremea se va răci şi media regională a maximeleor termice va fi de -6…-4 grade. Apoi, temperatura aerului va marca o creştere uşoară şi treptată şi media maximelor diurne se va situa, în general, între 0 şi 2 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -9 şi -5 grade, exceptând nopţile de 26, 27 şi 28 ianuarie, când vor coborî până la medii de -14…-11 grade.
Ninsori slabe, pe spaţii restrânse se vor semnala cu precădere în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, în zilele de 25 şi 26 ianuarie, apoi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe mixte va fi redusă.


loading...