Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi de îngheţ la munte, ies ghioceii la câmpie. Multe ploi la final de iarnă

Prognoza meteo pe două săptămâni: vremea continuă să se încălzească în această săptămână, dar rămâne capricioasă în ultimele zile de iarnă calendaristică.

20 feb. 2024, 16:33
Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi de îngheţ la munte, ies ghioceii la câmpie. Multe ploi la final de iarnă

Prognoza meteo pe două săptămâni.  În ciuda faptului că ultimele zile au venit cu temperaturi mai scăzute, meteorologii anunță că zilele următoare vom avea partea de vreme de primăvară.  Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat la ce trebuie să ne așteptăm în următoarea perioadă din punct de vedere termic.

Zilele următoare consemnăm o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi în creștere, în special de la mijlocul acestei săptămâni. ”Așadar, vom avea o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cum de altfel a fost întreaga lună februarie, și în condițiile în care, la acest moment, înregistrăm deja un record în ceea ce privește abaterea termică pozitivă pentru intervalul 1-18 februarie, vorbim de 6,6 ° C. 

Așa cum arată estimările până la finalul acestui luni, este posibil ca luna februarie din acest an să rămână în topul celor mai călduroase, depășind recordul înregistrat în 2016, cu 5,7 ° Cu abatere termică pozitivă”, a mai spus Elena Mateescu. ANM a realizat însă previziuni şi pe termen mediu.

Prognoza meteo Muntenia
În prima săptămână vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 8 grade şi a minimelor de 1 grad în prima zi, până la 18…19 grade maximele şi 4…6 grade minimele în ultimele. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 12 şi 16 grade maximele şi între 2 şi 4 grade minimele. Până în data de 25 februarie, izolat va ploua slab, apoi frecvenţa şi aria pe care vor apărea ploile va creşte.

Prognoza meteo Banat
În primele zile media temperaturilor maxime se va situa între 10 şi 12 grade, iar a minimelor între 0 şi 4 grade. Între 23 şi 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15…17 grade şi a minimelor de 4…7 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în general în scădere, iar temperaturile vor reveni la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului de prognoză. Temporar va ploua, pe alocuri slab cantitativ până spre sfârşitul primei săptămâni, apoi pe arii mai exinse, iar în unele intervale de timp moderat cantitativ, anunţă ANM.

Crişana
În primele patru zile media temperaturilor maxime se va situa între 8 şi 11 grade, iar a minimelor între 0 şi 4 grade. Între 23 şi 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15…17 grade şi a minimelor de 5…8 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în scădere, iar în medie maximele termice vor fi de 10…13 grade, iar minimele de 1…4 gade. Temporar va ploua aproape în fiecare zi, slab în prima săptămână, apoi vor fi şi perioade în care ploile vor fi moderate cantitativ.

Prognoza meteo  Transilvania
Până în data de 22 februarie, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 şi 11 grade, iar a minimelor între -2 şi 2 grade. În următoarele patru zile vremea va fi mult mai caldă, temperaturile urmând să atingă în medie 13…16 maximele şi 2…5 grade minimele. În zilele care vor urma se va răci treptat, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 9…12 grade, iar a minimelor în apropierea pragului de îngheţ. Până spre finalul primei săptămâni, trecător va ploua local şi slab, apoi probabilitatea ca frecvenţa şi intensitatea ploilor să crească va fi ridicată.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturi neobişnuite în România, anunţ de ultimă oră de la ANM

Prognoza meteo Maramureş
În primele patru zile media temperaturilor maxime se va situa între 7 şi 10 grade, iar a minimelor între 0 şi 3 grade. Între 23 şi 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 13…17 grade şi a minimelor de 3…6 grade. În zilele care vor urma, vremea se va răci, iar în medie, maximele termice vor scădea până spre 10 grade, iar minimele spre 1 grad. Temporar va ploua aproape în fiecare zi. În special în cea de a doua săptămână vor fi şi intervale cu ploi moderate cantitativ.

prognoza-2saptamani

Prognoza meteo Moldova
În prima săptămână vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade şi a minimelor de -2 gade în prima zi, până în jurul a 17 grade maximele şi 5…7 grade minimele în ultimele. În cea de a doua săptămână se va răcori, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 10 şi 13 grade maximele şi între 1 şi 4 grade minimele. Până în data de 25 februarie, pe arii restrânse şi trecător va ploua slab, apoi frecvenţa şi aria pe care vor apărea ploile va creşte.

Dobrogea
Tendinţa vremii, în prima săptămână, va fi de încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade şi a minimelor de 2 gade, în prima zi, până la 15…16 grade maximele şi 6…8 grade minimele în ultimele. În cea de a doua săptămână valorile termice vor scădea uşor şi treptat, astfel că vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 9 şi 13 grade cele maxime şi între 4 şi 6 grade cele minime. Până în data de 26 februarie probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi va creşte, ploi fiind posibile aproape zilnic.

Prognoza meteo vara 2024. La Niña, sora cea rea a lui El Niño, ne strică vacanţele. Cupola de foc este înlocuită de furtuni violente, apă rece în mare şi tornade devastatoare

Prognoza meteo Oltenia
Până la începutul celei de a doua săptămâni, trendul general al vremii va fi de încălzire, de la o medie a maximelor termice, în prima zi, de 8 grade şi a minimelor de 1…2 grade, până la 15…17 grade în cazul maximelor şi până la 4…6 grade a minimelor, la final. Din 27 februarie valorile termice vor fi în scădere, iar în ultimele zile ale intervalului de prognoză, media maximelor va ajunge să se situeze în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 2…3 grade. Până în data de 25 februarie probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi va creşte, ploi fiind posibile aproape zilnic.

Vezi şi harta riscului de avalanşă

nivologie (1)

Prognoza meteo La munte
În primele trei zile, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar a minimelor va fi de -7…-4 grade. În următoarele două zile valorile termice vor creşte cu aproximativ 6 grade, apoi, până în jurul datei de 26 februarie, nu vor mai avea variaţii semnificative. În zilele care vor urma se va răci, media maximelor va tinde spre 1…2 grade, iar a minimelor spre -5…-4 grade. Temporar vor fi precipitaţii în fiecare zi, local şi în general slabe în prima săptămână, apoi pe arii mai extinse şi posibil moderate cantitativ.