PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Temperaturile sunt cu 15 grade mai mari decât în mod normal

Publicat: Luni, 17 Februarie 2014 12:08 // Actualizat: Luni, 17 Februarie 2014 13:33 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Meteorologii au anunţat o vreme potrivită pentru primăvară în perioada 17 februarie-2 martie, deşi calendaristic ne aflăm încă în anotimpul de iarnă.

Foto: zambeteverzi.wordpress.com

PROGNOZA METEO BANAT

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale în a doua jumătate a lunii februarie şi început de martie, astfel că temperaturile vor fi în medie de 12...17 grade ziua şi 2...6 grade noaptea. În zilele cele mai calde (17,19, 20 februarie) abaterea pozitivă a temperaturii faţă de mediile multianuale specifice perioadei din an vor fi chiar şi de 10 grade. O uşoară scădere a valorilor termice este estimată pentru intervalul 23 - 25 februarie, atunci când media temperaturilor maxime va fi de 9…12 grade, iar a minimelor de 0…4 grade.

Citeşte şi VREMEA ÎN BUCUREŞTI

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioadele 17...18 februarie, 22-23 februarie şi în jurul datei de 1 martie, în restul intervalului fiind de aşteptat doar ploi trecătoare, slabe cantitativ.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

Pentru a doua parte a lunii februarie şi primele zile din martie, se estimează menţinerea unui regim termic caracterizat de valori peste mediile climatologice specifice. Pentru valorile diurne, media la nivelul regiunii va fi de 10…14 grade, iar pentru minimele nocturne de 3…6 grade. În zilele cele mai calde, în special în jurul datei de 19 februarie, temperaturile maxime mediate pe regiune vor fi în jurul a 16 grade, reprezentând o abatere pozitivă faţă de normele climatologice de până la 10 grade. Pentru intervalul 23 - 25 februarie sunt prognozate temperaturi uşor mai scăzute, dar ce vor continua să se situeze peste ce ar fi normalul datei calendaristice.

Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în zilele de 17, 22 şi 28 februarie.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

În prima săptămână a intervalului de referinţă temperaturile se vor situa în cea mai mare parte a regiunii cu mult peste mediile multianuale caracteristice acestei perioade din an, cu valori ziua de 9…13 grade, iar noaptea în general pozitive, 0…4 grade, în medie. Între 22 februarie şi 2 martie se estimează un regim al minimelor ceva mai coborât, cu medii de -3…-1 grad, în timp ce valorile termice în cursul zilelor vor fi de 6…10 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale, în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 17, 22 şi 23 februarie. Între 24 și 26 februarie, sunt posibile precipitații slabe, mixte.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii februarie şi primele zile de martie, astfel că media maximelor va fi de 8...12 grade, iar a minimelor de 1...4 grade. În zilele cele mai calde (în prima săptămână) temperaturile diurne vor fi chiar şi cu 8....10 grade peste mediile climatologice ale perioadei. Uşoara răcire a vremii estimată pentru intervalul 24 - 26 februarie va determina înregistrarea unor medii uşor negative pe timpul nopţilor.

Vor fi ploi slabe, cu caracter temporar, cu o probabilitate mai mare în ziua de 17 februarie şi în intervalul 20-22 februarie, iar în 23 și 24 februarie sunt posibile precipitații mixte.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

Raportat la valorile climatologic normale, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizată de o vreme caldă în cea mai mare parte a regiunii, fiind de aşteptat temperaturi maxime în medie între 6 şi 11 grade, în timp ce media minimelor va fi de
-2...+2 grade. Valori mai scăzute, apropiate de mediile multianuale se vor înregistra în zonele joase de relief.

Vor fi posibile doar ploi neînsemnate cantitativ şi burniţe, cu caracter trecător, cel mai probabil în zilele de 17 și 22 februarie, iar în zilele de 23 și 24 februarie sunt de așteptat precipitații mixte, îndeosebi în jumătatea nordică a regiunii.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Regimul termic va fi caracterizat de valori în general mai ridicate decât mediile specifice pentru a doua jumătate a lunii februarie, cu precădere la începutul şi la sfârşitul intervalului. Astfel, dacă în medie vor fi valori maxime între 7 şi 10 grade şi minime între 1 şi 4 grade, sunt de aşteptat şi zile cu abateri termice pozitive mult mai mari, cel mai probabil în 17 şi 20 februarie, atunci când temperaturile maxime mediate la nivelul întregii regiuni vor fi de aproximativ 14 grade.

Precipitaţiile (ploi sau burniţă) vor fi neînsemnate, trecătoare şi se vor semnala cu o probabilitate mai mare între 22 şi 24 februarie.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză regimul termic se va situa în general peste cel multianual specific perioadei, astfel că media maximelor va fi de 8 la 12 grade, iar a minimelor de 1...4 grade. În zilele de 17, 19 şi 20 februarie se vor înregistra temperaturi chiar şi mai ridicate, cu până la 10 grade mai mari decât cele climatologic normale, media celor diurne fiind de aproximativ 15 grade. O uşoară scădere de temperatură va fi posibilă între 23 şi 25 februarie, însă valorile se vor menţine peste cele obişnuite ale ultimei decade de februarie.

Vor fi doar ploi slabe sau burniţe, cu caracter local, cu o probabilitate mai mare în perioada 22 - 23 februarie.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii februarie şi primele zile de martie, astfel că media maximelor va fi de 10...12 grade, iar a minimelor de 0...4 grade. În prima săptămână vor fi şi zile mai calde (17, 18, 20 februarie) când temperaturile diurne vor fi chiar şi cu 8...9 grade peste mediile climatologice ale perioadei. Uşoara răcire a vremii estimată pentru intervalul 23 - 25 februarie va determina înregistrarea unor medii pe timpul zilelor de 8...9 grade şi a unor minime uşor negative.

Probabilitatea de ploaie apare în perioada 21-23 februarie, în restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, izolate.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul termic se va menţine la valori mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 3...8 grade. În privinţa temperaturilor minime este estimată o scădere uşoară de la o medie de -2...+2 grade în primele zile, la medii de -5...-3 grade în intervalul 23-26 februarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai mare în data de 17 februarie şi în perioada 21 - 24 februarie. Vor fi ploi, iar la altitudini mari va ninge.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 feb 15:56
Votează email 0 email
...17 februarie şi în perioada 21 – 24 februarie. Vor fi ploi, iar la altitudini mari va ninge. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-pe-doua-saptamani-temperaturile-sunt-cu-15-grade-mai-mari-decat-in-mod-normal_127307.html#ixzz2taTPUa62...
17 feb 14:04
...şi în perioada 21 – 24 februarie. Vor fi ploi, iar la altitudini mari va ninge. Source Article from http://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-pe-doua-saptamani-temperaturile-sunt-cu-15-grade-mai-mari-decat-in-mod-normal_127307.htmlPROGNOZA METEO pe două săptămâni: Temperaturile sunt...
1
EUR
4.8375
RON
08 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H