PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Vreme schimbătoare până la Bobotează. Ce se anunţă de Revelion 2019

PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

24 dec. 2018, 11:07
PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Vreme schimbătoare până la Bobotează. Ce se anunţă de Revelion 2019

PROGNOZA METEO MUNTENIA

În prima zi a intervalului vor fi valori termice diurne ușor mai ridicate decât normalul perioadei, în medie în jurul valorii de 6 grade, urmând ca în prima zi de Crăciun și în noaptea de 25 spre 26 decembrie, temperatura aerului să scadă ușor spre medii ale maximelor de 2 grade și respectiv ale minimelor în jurul a -6 grade. Apoi, până la începutul anului 2019, regimul termic nu va avea variații semnificative și va fi apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în medie între 2 și 4 grade și minime între -4 și -1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o răcire ușoară, astfel valorile diurne să tindă spre medii de 0 grade, iar cele nocturne spre o medie în jurul valorii de -6 grade. Precipitații slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Vremea va intra într-un proces de răcire la începutul perioadei, astfel media valorilor maxime va scădea de la 3…4 grade până spre -3…-2 grade pe 25 decembrie. După această zi mai rece, până la finalul săptămânii, media maximelor va crește la 1…2 grade și nu vor mai fi variații semnificative. La începutul lunii ianuarie este prognozată o nouă scădere a temperaturii, ce va aduce maxime ușor negative, în medie, de -3…-2 grade. Minimele termice vor fi în jur de -4 grade pe 25 și 26 decembrie, apoi până la finalul săptămânii, media va urca ușor spre -1 grad, ca în a doua săptămână tendința să fie de scădere, până la o medie regională a acestora de -8 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

În prima săptămână, valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei, maximele se vor situa în medie între 1 și 3 grade, iar minimele între -3 și -1 grad. Excepție va face prima zi de Crăciun și noaptea de 25 spre 26 decembrie când temperaturile vor fi puțin mai scăzute, cele diurne în jur de -1 grad, iar cele nocturne spre -6 grade. În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3…-2 grade, iar cea a minimelor de la -4…-3 grade, spre -8…-7 grade. Precipitații local moderate cantitativ se vor semnala în prima zi, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitații, slabe cantitativ și în restul intervalului va fi ridicată.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Prima zi a intervalului va debuta cu valori termice diurne ușor mai ridicate decât normalul perioadei, în medie în jurul valorii de 6 grade, dar în prima zi de Crăciun și în noaptea de 25 spre 26 decembrie vremea se va răci, astfel încât se vor înregistra medii ale maximelor de 1 grad și respectiv ale minimelor în jurul valorii de -5 grade. Apoi, până la începutul anului 2019 temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi apropiată de cele specifice perioadei, în medie cu valori diurne de 3…5 grade și nocturne de -3…-1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o ușoară scădere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0…2 grade și ale minimelor de -5…-4 grade. Vor fi precipitații slabe cantitativ în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse, posibil și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Prima zi a intervalului va debuta cu valori termice diurne ușor mai ridicate decât normalul perioadei, în medie în jurul valorii de 7 grade, dar în zilele de Crăciun vremea se va răci, astfel încât se vor înregistra medii ale maximelor de 2…3 grade și ale minimelor în noaptea de 25 spre 26 decembrie în jurul valorii de -4 grade. Apoi, până la începutul anului 2019 temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 2…4 grade și nocturne de -2…0 grade. După data de 2 ianuarie este posibilă o ușoară scădere a regimului termic, spre medii ale maximelor de 0…1 grad și ale minimelor de -4…-3 grade. Precipitații slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător și pe arii restrânse și în zilele de 28 și 29 decembrie și în perioada 2-5 ianuarie.

PROGNOZA METEO BANAT

La începutul intervalului vremea se va răci, astfel în prima zi de Crăciun, media regională a temperaturii maxime va fi de 1 grad. Ulterior temperatura va crește ușor, iar pe 28-29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 4…5 grade. În a doua jumătate a intervalului, tendința va fi de răcire ușoar și treptată, până la o medie a temperaturilor maxime de 0…1 grad. Evoluția va fi asemănătoare și în ceea ce priește temperaturile minime; intervalul debutând cu o scădere de aproximativ 4 grade, astfel până spre finalul săptămânii media acestora va oscila între -2 și 0 grade, ca în a doua săptămână acceași tendință de răcire să aducă minime regionale de -6…-4 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ în prima zi a intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține pe parcursul întregului interval.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

La începutul intervalului vremea se va răci, astfel de la o medie a temperaturilor maxime de 5…6 grade, se va ajunge la 0 grade. Ulterior temperatura va crește ușor, iar pe 28-29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 3…4 grade. Scăderea de temperatură va fi semnificativă și la valorilor minime, astfel pentru dimineața de 25 decembrie, media regională va fi de -5…-4 grade. Minimele termice vor fi mai ridicate în perioada 26 – 30 decembrie, cu o medie -3…-1 grad. Pentru a doua săptămână tendință de răcire se va resimți și la valorile minime, media urmând să coboare la -6 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Prima zi a intervalului va debuta cu valori termice diurne apropiate de normalul perioadei, în medie de 3 grade, dar în zilele de Crăciun vremea va fi rece cu medii ale maximelor de – 2…0 grade și ale minimelor în jurul valorii de -4 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 1…2 grade și nocturne de – 2…-1 grad. În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019 vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la 0 grade spre -3 grade, iar cea a minimelor de la -4…-3 grade, până în jurul a -8 grade. În prima zi vor fi precipitații însemnate cantitativ, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitații, în general slabe cantitativ și în restul intervalului va fi ridicată.

VREMEA LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului de prognoză vremea va fi rece, cu temperaturi negative, atât pe timpul zilelor, cât și în cursul nopților. Astfel, maximele vor fi cuprinse în medie între -10 și -2 grade, cu cele mai scăzute valori în prima zi de Crăciun, iar media minimele se va încadra între -12 și -6 grade, nopțile cele mai reci fiind cele din 25 spre 26 decembrie, 26 spre 27 decembrie, dar și cele din perioada 4-6 ianuarie. Precipitații însemnate cantitativ se vor semnala în prima zi, dar temporar și pe arii restrânse și în restul intervalului.