PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Temperaturile vor oscila între 12 şi 28 de grade Celsius

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis publicităţii prognoza meteo pentru perioada 12-25 mai. Meteorologii anunţă o vreme instabilă în următoarele două săptămâni, cu şanse ridicate de precipitaţii în câteva zile.

12 mai 2014, 09:13
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Temperaturile vor oscila între 12 şi 28 de grade Celsius

PROGNOZA METEO: BANAT

Pâna pe 15 mai, vremea se va raci treptat si va deveni mai rece decât în mod normal pentru a doua decada a lunii mai, cu valori maxime medii în jurul a 11 grade Celsius. Sfârsitul primei saptamâni, precum si cea de a doua saptamâna de prognoza, vor aduce însa temperaturi din ce în ce mai ridicate, pâna la medii, peste cele normale în aceasta perioada, de 27…28 de grade spre sfârsitul intervalului. Valorile nocturne vor urma aproximativ aceeasi evoluţie, dar variaţiile nu vor fi atât de mari ca în cazul celor diurne si se vor înregistra, în medie, între 6 si 14 grade Celsius.

În intervalul 13 – 15 mai vor cadea ploi importante cantitativ. Ploi de scurta durata vor fi posibile si în celelalte zile, însa cantitaile de apa se estimeaza a fi în general slabe.

PROGNOZA METEO: CRISANA

Tendinţa generala a vremii pâna joi, 15 mai, este de racire, de la medii ale valorilor maxime de 19…20 de grade, pâna la 12…13 grade. Dupa aceasta data, temperaturile diurne vor fi în crestere, iar mediile pe regiune vor tinde, spre sfârsitul celei de a doua saptamâni, spre 28 de grade si vor caracteriza o vreme mai calda decât în mod normal la aceasta data. Media minimelor termice va avea variaţii de la 6 grade în intervalul 16 – 18 mai, pâna la 13…14 grade la sfârsitul perioadei de prognoza. În prima saptamâna va ploua temporar în fiecare zi, iar în jurul datei de 14 mai cantitaţile de apa vor fi mai însemnate. În a doua saptamâna va mai ploua trecator, pe arii mai restrânse si în general slab cantitativ.

PROGNOZA METEO: TRANSILVANIA

În prima saptamâna valorile termice vor avea variaţii de la medii ale maximelor diurne de 19 grade în data de 13 mai, pâna la aproximativ 14 grade în zilele de 15 si 16, atunci când vremea va deveni rece pentru aceasta data. În cea de a doua saptamâna regimul termic va fi tot mai ridicat, pâna la medii diurne pe întreaga regiune de 25…26 de grade. Cele mai reci dimineţi vor fi în data de 13 mai, precum si în intervalul 16 – 19 mai, cu valori medii în jurul a 5 grade, iar cele mai calde între 23 si 25 mai când temperaturile minime vor fi de 10…11 grade Celsius.

Vor fi ploi temporare aproape în fiecare zi a intervalului de prognoza, dar pe arii mai extinse în prima saptamâna. Cele mai mari cantitaţi de apa vor cadea în jurul datei de 14 mai.

PROGNOZA METEO: MARAMURES

În prima saptamâna cel mai cald va fi pe 13 mai, când maximele termice se vor situa în jurul valorii de 21 de grade. Apoi temperatura aerului va marca o scadere, spre 18 grade, în medie, în zilele de 15 si 16 mai, iar vremea va deveni racoroasa. În cea de a doua saptamâna regimul termic va marca o crestere, în special spre sfârsitul intervalului, când mediile maximelor vor ajunge la 27 de grade si vor caracteriza o vreme calda pentru a doua decada a lunii mai. Temperaturile nocturne vor avea oscilaţii între valori medii de 5 grade pe 13 mai, si 12…13 grade în intervalul 23 – 25 mai.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata în prima saptamâna a perioadei de prognoza, iar în zilele de 14 si 15 mai se vor acumula cantitaţi mai importante de apa. În a doua saptamâna vor fi ploi trecatoare, pe arii restrânse si în general slabe cantitativ.

PROGNOZA METEO: MOLDOVA

Pâna pe 14 mai vremea se va raci treptat, iar valorile maxime vor ajunge, în medie, la 17 grade, cu cele mai scazute valori în nordul regiunii. Dupa aceasta data, vremea se va încalzi treptat, devenind calda pentru aceasta perioada a anului, iar la sfârsitul intervalului de prognoza se vor atinge valori medii pe întreaga regiune de 27 de grade Celsius. Minimele termice vor fi mai scazute în prima saptamâna, când vor avea variaţii ale mediilor regionale între 7 si 11 grade, apoi si acestea vor creste cu 3…6 grade pâna la finalul celei de a doua saptamâni.

Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse si local mai însemnate cantitativ va fi mai mare pe 14 si 15 mai.

PROGNOZA METEO: DOBROGEA

Temperaturile diurne, cu valori medii de 18….20 de grade în prima saptamâna, vor creste treptat în cea de a doua, iar mediile maximelor vor ajunge la 25 de grade în ultimele zile din intervalul de prognoza. Evoluţia temperaturilor nocturne va fi asemanatoare cu a celor diurne, astfel încât în dimineaţa zilei de 16 mai media termica va fi de aproximativ 9 grade, pentru ca pâna pe 25 mai temperaturile nocturne sa ajunga cu 5…6 grade mai ridicate.

Va ploua pe arii relativ extinse pe data de 14 mai si posibil, pe arii restrânse si slab cantitativ, în celelalte zile.

PROGNOZA METEO: MUNTENIA

Pâna la jumatatea primei saptamâni temperaturile vor scadea cu aproximativ 8 grade, vremea devenind racoroasa, cu medii ale maximelor diurne de 15…16 grade în jurul datei de 15 mai. Ulterior, regimul termic va fi în crestere, astfel încât, în ultimele zile ale perioadei de prognoza, mediile maximelor diurne vor ajunge la 27…28 de grade si se vor situa peste normele climatologice specifice celei de a doua decade a lunii mai. Minimele termice se vor siuta, în medie, între 7 grade în dimineaţa zilei de 16 mai si 14 grade pe 25 mai.

Va ploua aproape în fiecare zi, în special în prima saptamâna, iar pe 14 mai ploile vor fi importante cantitativ.

PROGNOZA METEO: OLTENIA

Vremea se va raci treptat pâna pe 15 mai, când va deveni mai rece decât în mod normal pentru aceasta data, cu medii ale temperaturilor maxime în jurul a 11 grade Celsius, pornind de la 20 de grade la începutul intervalului. La sfârsitul primei saptamâni, precum si în cea de a doua saptamâna, va avea loc un proces de încalzire treptata ce va determina temperaturi din ce în ce mai ridicate, pâna la valori medii ale maximelor diurne de 26…27 de grade în ultimele zile ale intervalului. Temperaturile nocturne se vor situa între 6 si 11 grade în prima saptamâna, apoi vor marca o crestere, spre 14 grade la sfârsitul intervalului de prognoza.

Vor fi ploi de scurta durata aproape în fiecare zi a intervalului de prognoza, însa în jurul datei de 14 mai aversele vor cadea pe arii extinse si vor fi importante cantitativ.

PROGNOZA METEO: LA MUNTE

Temperatura aerului va marca o scadere pâna pe data de 16 mai, când medile maximelor vor coborî spre 6 grade Celsius, pornind de la 11…12 grade în primele zile. În a doua saptamâna, vremea se va încalzi, temperaturile diurne vor fi în crestere, si vor atinge, în medie, 19 grade spre sfârsitul celei de a doua saptamâni, când vor caracteriza o vreme mai calda decât în mod obisnuit la aceasta data. În prima jumatate a intervalului vor fi si dimineţi cu temperaturi de 0…2 grade, cel mai probabil între 16 si 18 mai, dar apoi regimul termic va marca o crestere si, dupa 22 mai, media minimelor nocturne nu va mai scadea sub 9 grade.

Vor fi ploi, mai ales averse, pe tot parcursul perioadei de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii extinse si vor fi local importante cantitativ pe 14 si 15 mai, când la altitudini mai mari se vor semnala precipitaţii mixte.


loading...