PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Iunie cu temperaturi de octombrie

PROGNOZA METEO. Meteorologii au anunţat o scădere a temperaturilor cu până la 10 grade, în timp ce precipitaţiile care vor cădea vor fi însemnate cantitativ.

16 iun. 2014, 09:07
PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Iunie cu temperaturi de octombrie

PROGNOZA METEO: BANAT

Pâna în data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa usor sub cele normale pentru aceasta perioada, în medie în jurul valorii de 23 de grade, apoi vor creste pâna la medii cuprinse între 26 si 28 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 23 si 25 iunie. În prima saptamâna minimele termice se vor situa în jurul unei medii de 13 grade, urmând ca pâna la sfârsitul intervalului sa se situeze în jurul a 14…15 grade.

În intervalul 16 – 20 iunie, pe arii extinse vor fi averse, în general moderate cantitativ, în timp ce ploi slabe mai pot aparea si în perioada 24 – 29 iunie.

PROGNOZA METEO: CRISANA

În prima saptamâna a intervalului, temperaturile medii diurne se vor situa în jurul valorii de 24 de grade, în timp ce în perioada 23 – 29 iunie maximele termice cresc usor si se vor situa, în medie, între 25 si 27 de grade Celsius. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval si vor fi cuprinse, în medie, între 11 si 14 grade.

Temporar va ploua în perioadele 17 – 20 iunie si 23 – 29 iunie, ploi care pot fi moderate cantitativ în jurul datelor de 17 si 24 iunie.

PROGNOZA METEO: TRANSILVANIA

Temperaturile maxime se vor situa, pâna în data de 21 iunie, la valori medii cuprinse între 20 si 22 de grade, apoi vor creste usor si se vor încadra, pâna la sfârsitul intervalului, între 23 si 26 de grade Celsius. Valorii termice nocturne nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval si vor fi cuprinse, în medie, între 10 si 12 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi redusa în perioada 21 – 23 iunie, dar în restul intervalului va ploua, chiar moderat cantitativ în zilele de 18, 19 si 24 iunie.

PROGNOZA METEO: MARAMURES

Pe tot parcursul intervalului de doua saptamâni, regimul termic nu va avea variaii importante si va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada din an, cu temperaturi maxime medii cuprinse între 23 si 25 de grade si minime, în medie, între 10 si 13 grade Celsius. Temporar va ploua, în general slab.

PROGNOZA METEO: MOLDOVA

Pâna în data de 20 iunie, temperaturile maxime se vor situa usor sub cele normale pentru aceasta perioada, în medie la 21…22 de grade, apoi vor creste pâna la medii cuprinse între 24 si 26 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori între 23 si 25 iunie. Minimele nocturne nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval si vor fi cuprinse, în medie, între 12 si 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicata îndeosebi în perioada 16-20 iunie când, local, se vor putea acumula cantitaţi mai importante de apa.

PROGNOZA METEO: DOBROGEA

Temperaturile maxime se vor situa, pâna în data de 21 iunie, la valori medii cuprinse între 22 si 24 de grade, apoi vor creste si se vor menţine la valori normale pentru aceasta perioada a anului, în medie 26 de grade, pâna la sfârsitul intervalului. Valorile termice nocturne vor avea variaţii mici de-a lungul întregului interval si vor fi cuprinse, în medie, între 15 si 17 grade.

În primele 5 zile ale perioadei de prognoza se vor semnala averse, în general moderate cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicata si în jurul datei de 24 iunie.

PROGNOZA METEO: MUNTENIA

În intervalul 16 – 20 iunie maximele termice vor avea oscilaii de la o zi la alta si se vor situa în medie între 21 si 24 de grade, valori sub cele normale pentru aceasta perioada. Începând cu data de 21 iunie, temperaturile diurne vor creste si vor ajunge la medii între 26 si 28 de grade, cu cele mai ridicate valori între 23 si 25 iunie. Minimele nocturne se vor încadra, de-a lungul întregului interval, în medie, între 13 si 15 grade.

În primele 5 zile ale intervalului temporar va ploua, iar în zilele de 16, 18, 19 i 20 iunie se vor cumula cantitaţi de apa mai însemnate. Dupa data de 21 iunie, probabilitatea de ploi va fi scazuta.

PROGNOZA METEO: OLTENIA

În primele 5 zile ale intervalului, temperaturile maxime vor avea oscilaţii de la o zi la alta si se vor situa, în medie, între 20 si 24 de grade, valori sub cele normale pentru aceasta perioada. Din data de 21 iunie, valorile diurne vor creste si vor ajunge la medii între 25 si 28 de grade. Temperaturile minime se vor încadra, pe tot parcursul intervalului, între 13 si 15 grade.

În perioada 16 – 20 iunie va ploua temporar, iar în zilele de 18 si 19 iunie se vor cumula cantitaţi de apa mai însemnate. Dupa data de 21 iunie probabilitatea de ploi se va reduce.

PROGNOZA METEO: LA MUNTE

Regimul termic, atât cel diurn cât si cel nocturn, va fi constant în prima saptamâna si se va situa sub cel normal pentru aceasta perioada, cu maxime medii între 13 si 15 grade si minime în medie în jurul valorii de 6 grade Celsius. În a doua saptamâna valorile termice vor fi în crestere si se vor înregistra temperaturi medii diurne între 16 si 18 grade si minime în medie de 8…9 grade.

Probabilitate de ploi va fi ridicata în cea mai mare parte a intervalului, cu menţiunea ca, în perioada 16 – 20 iunie, aversele vor fi în general moderate cantitativ.