PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime care vor depăşi 30 de grade

Publicat: Luni, 01 Iunie 2015 12:09 // Actualizat: Luni, 01 Iunie 2015 12:14 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Adminisraţia Naţională de Meteorologie a publicat, luni, pe site-ul oficial prognoza meteo pentru intervalul 1 - 14 iunie. În următoarea perioadă, vremea va fi călduroasă în majoritatea zilelor. Maximelor va depăşi 30 de grade, valoare mult mai ridicată decât ar fi normal la începutul verii.

BANAT

În următoarele două săptămâni vremea va fi călduroasă în majoritatea zilelor, iar cel mai cald va fi în jurul datei de 9 iunie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 31 de grade. Temperaturile minime vor fi în creştere până joi dimineaţa, 4 iunie, când se vor atinge valori medii de aproximativ 15 grade, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele de 4 şi 5 iunie şi din nou din data de 9 iunie, dar vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

CRIŞANA

Regimul termic va fi, în general, în creştere până în data de 9 mai, când mediile maximelor se vor situa în jurul valorii de 31 de grade şi vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii iunie.
De miercuri, 10 iunie, temperaturile vor scădea uşor, dar mediile nu vor coborî sub 28 de grade. Valorile nocturne vor creşte treptat în primele 4 zile ale intervalului de prognoză, apoi vor rămâne relativ constante, iar mediile vor fi de 14...15 grade.

Până la începutul săptămânii viitoare doar cu totul izolat pot să apară ploi slabe, de scurtă durată, apoi probabilitatea creşte, însă aversele vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii destul de restrânse.

TRANSILVANIA

Până în data de 4 iunie, vremea se va încălzi treptat, iar mediile temperaturilor maxime vor ajunge la 28 de grade. Urmează o zi în care ele vor scădea uşor, apoi procesul de încălzire se va relua, până marţi, 9 iunie, când media maximelor termice va ajunge la aproximativ 29 de grade. După această dată se va reveni treptat la medii de 26...27 de grade, ca la începutul intervalului. Temperaturile minime voravea aproximativ aceeaşi tendinţă, iar mediile vor oscila între 9 grade în prima zi şi 13 grade în dimineaţa zilei de 5 iunie.

În 4 iunie, dar şi între 9 şi 13 iunie, vor fi averse în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse. În restul intervalului ploi de scurtă durată pot să apară cu totul izolat.

MARAMUREŞ

Trendul general al evoluţiei temperaturilor va fi de creştere până în data de 9 iunie, când media  maximelor  va  atinge 30 de grade, valoare mult mai ridicată decât ar fi normal la începutul verii. În zilele următoare ele vor începe să scadă uşor, dar vor rămâne încă ridicate faţă de mediile climatologice şi nu vor coborî sub  26  de  grade.
Temperaturile  minime vor avea medii care vor oscila între 11 grade în prima zi din iunie şi aproape 14 grade în dimineaţa de 10 iunie. 

În 4 iunie şi între 9 şi 13 iunie, local vor cădea averse în general slabe cantitativ. În restul in tervalului acestea vor fi posibile izolat.

MOLDOVA

Şi în Moldova temperaturile se vor menţine peste mediile climatologice specifice perioadei, iar mediile lor vor avea oscilaţii între 26 de grade în data de 5 iunie şi în jur de 30 de grade în jurul datelor de 3, respectiv 9 iunie. În prima decadă a lunii iunie media temperaturilor minime va  fi între 12 şi 15 grade, apoi nu va mai avea variaţii semnificative şi se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Averse, în  general  slabe  cantitativ, vor apărea local în data de 4 iunie şi pe arii restrânse după 9 iunie. În restul
intervalului acestea vor fi posibile cu totul izolat.

DOBROGEA

Vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal în primele două săptămâni de vară. Valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative, iar mediile lor vor fi cuprinse între 26 şi 28 de grade. Temperaturile minime vor creşte până în dimineaţa zilei de 5 iunie, când media lor se va apropia de 18 grade. În următoarele 2 zile minimele vor scădea uşor, pentru ca în zilele care vor urma să se situeze în jurul valorii de 17 grade.

Averse în general slabe cantitativ vor fi local în jurul datei de 4 iunie şi doar izolat în restul intervalului.

MUNTENIA

Deşi valorile de temperatură vor avea oscilaţii de la o zi la alta, în majoritatea zilelor din interval vremea va fi călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 28 şi 31 de grade. Temperaturile minime vor ajunge în dimineaţa zilei de 5 iunie la medii în jur de 17 grade, în următoarele două zile vor scădea cu aproximativ 3 grade, apoi vor creşte din nou, dar valorile medii nu vor mai depăşi 15 grade.

Vor fi averse, local, în jurul datei de 4 iunie, şi cu totul izolat în restul intervalului.

OLTENIA

Vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime care vor depăşi frecvent 30 de grade, mai ales în zilele de 3 şi 4 iunie, dar şi după data de 7 iunie. Temperaturile minime vor avea medii între 12 grade în prima zi de vară şi 16 grade în dimineaţa zilei de 5 iunie. Probabilitatea mai mare de apariţie a averselor va fi în zilele de 4 şi 5 iunie, dar şi după data de 8 iunie, însă ele se vor semnala pe arii foarte restrânse şi vor fi în general slabe cantitativ.

LA MUNTE

În primele 4 zile de vară temperaturile vor creşte uşor şi treptat, astfel că media maximelor va ajunge la 19 grade, iar cea a minimelor la 11 grade, apoi nu vor mai fi variaţii semnificative.

Averse vor fi posibile aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse pot să apară în jurul datei de 4 iunie şi în a doua jumătate a celei de a doua săptămâni.

CITEŞTE ŞI: Meteorologul Romica Jurca, despre PROGNOZA METEO a VERII. Unde pot merge românii pentru un CONCEDIU REUŞIT

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
caniculă prognoza meteo prognoza meteo două săptămâni vreme ANM
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 iun 16:22
...fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI PROGNOZA METEO. Joi, vremea se va menţine caldă, călduroasă în orele după-amiezei cu precădere în zonele de...
02 iun 01:52
...Romica Jurca, despre PROGNOZA METEO a VERII. Unde pot merge românii pentru un CONCEDIU REUŞIT Citeste mai departe pe Romaniatv.net ...
01 iun 16:01
...data de 4 iunie şi pe arii restrânse după 9 iunie. În restul intervalului acestea vor fi posibile cu totul izolat. Vezi aici prognoza meteo pentru celelalte regiuni!...
01 iun 15:11
... PROGNOZA METEO. ANM a publicat pe site-ul oficial prognoza meteo pentru intervalul 1 – 14 iunie. Citește mai departe… Citeste mai mult...
01 iun 13:30
...despre PROGNOZA METEO a VERII. Unde pot merge românii pentru un CONCEDIU REUŞIT Source Article from http://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-pe-doua-saptamani_223741.htmlPROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI. Vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime care vor depăşi 30 de grade...
01 iun 12:14
...|| []).push({});
PROGNOZA METEO. ANM a publicat pe site-ul oficial prognoza meteo pentru intervalul 1 – 14 iunie. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
01 iun 12:14
...href="http://musetelplant.ro/promotii-si-pachete-cadou" title="Produse Naturiste" rel="me" target="_blank"> Citeste mai departe pe Romaniatv.net
Promovare Oferte 0721568905...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H