PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Toamna îşi face simţită prezenţa

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 21 septembrie - 4 octombrie.

21 sept. 2015, 09:05
PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Toamna îşi face simţită prezenţa

PROGNOZA METEO BANAT

Vremea se va încălzi accentuat în primele trei zile ale intervalului, ajungâng la medii regionale ale maximelor diurne de 28 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru această perioadă, de 20…22 de grade. Temperaturile minime vor oscila în medie între 10 şi 14 grade, cu cele mai scăzute valori în 22 septembrie şi, din nou, după 1 octombrie.

Sunt posibile ploi în fiecare zi a intervalului, dar în 24, 25 şi 29 septembrie acestea se vor semnala pe arii extinse şi vor fi mai însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

La începutul primei săptămâni de prognoză valorile maxime de temperatură vor fi în creştere şi vor caracteriza o vreme caldă, îndeosebi în 23 septembrie, când vor ajunge la medii regionale de 28 de grade. Apoi vremea se va răci, iar din 25 septembrie şi până la sfârşitul intervalului, se vor înregistra temperaturi diurne în medie de 21…22 de grade, apropiate de cele normale în această perioadă. Minimele nocturne vor avea variaţii semnificative în primele zile, apoi tendinţa va fi de scădere treptată de la 14 la 9 grade.

În 24, 25 şi 29 septembrie vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ, dar ploi slabe pot apărea şi în restul intervalului.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi treptat la începutul intervalului, devendind caldă în perioada 23 – 24 septembrie, când vor fi maxime, în medie regională, cuprinse între 25 şi 27 de grade. Apoi, valorile termice diurne vor scădea, astfel încât pe parcursul celei de a doua săptămâni vor ajunge la 18…20 de grade, apropiate de cele normale pentru sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie. Temperaturile minime vor scădea de la o zi la alta, de la valori medii de 12…14 grade, înregistrate în primele zile, până la 7…8 grade la sfârşitul intervalului.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în fiecare zi, dar în 24, 25 şi 29 septembrie cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Vremea se va încălzi accentuat în primele trei zile ale intervalului, cu aproximativ 7 grade, ajungâng la medii regionale ale maximelor diurne de 27 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru această perioadă, de 19…21 de grade. Temperaturile minime vor oscila în medie între 8 şi 13 grade, cu cele mai scăzute valori în 22 septembrie şi, din nou, după 1 octombrie.

În 24 şi 25 septembrie vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ, dar ploi slabe pot apărea şi în restul intervalului.

PROGNOZA METEO MOLDOVA

Până în 23 septembrie, temperaturile maxime vor creşte şi vor ajunge la medii regionale de 27…28 de grade, apoi vremea va intra într-un proces lent de răcire, la sfârşitul intervalului urmând a se înregistra valori în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 15 grade în primele zile, apoi tendinţa este de scădere, până la 9 grade la sfârşitul intervalului.

Averse, în general slabe cantitativ, pot apărea mai ales după data de 24 septembrie.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Vremea se menţine caldă în prima săptămână de prognoză, cu medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse între 24 şi 27 de grade şi minime între 16 şi 18 grade. În cea de a doua săptămână, atât temperaturile diurne, cât şi cele nocturne vor scădea treptat şi vor deveni normale pentru această perioadă din an, adică maxime de 20…22 de grade şi minime de 13…14 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în 24, 25 şi 29 septembrie, precum şi în 2 octombrie, zile în care, izolat, sunt posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

În prima parte a intervalului, valorile termice se menţin peste cele normale în această perioadă, cu maxime cuprinse între 25 şi 28 de grade şi minime de 14…16 grade. Spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză temperaturile încep să scadă uşor, tendinţă ce se va păstra până la sfârşitul intervalului, atunci când mediile regionale ale maximelor diurne vor fi de aproximativ 22 de grade, iar cele ale minimelor nocturne de 10…11 grade.

Între 24 şi 30 septembrie vor fi averse, posibil izolat mai însemnate cantitativ, dar ploi slabe pot apărea şi în restul intervalului.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Vremea se menţine caldă în prima săptămână de prognoză, cu medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse între 23 şi 27 de grade şi minime între 14 şi 16 grade. În cea de a doua săptămână, atât temperaturile diurne, cât şi cele nocturne vor scădea treptat şi vor deveni normale pentru această perioadă din an, ceea ce înseamnă maxime de aproximativ 20 de grade şi minime de 10…11 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în data de 21 septembrie, dar şi în intervalul 24 – 30 septembrie, zile în care, izolat, sunt posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

În primele trei zile, valorile maxime de temperatură vor fi în creştere şi vor caracteriza o vreme caldă, îndeosebi în 23 septembrie, când vor ajunge la medii de 18…19 de grade. Apoi vremea se va răci treptat, iar din 26 septembrie şi până la sfârşitul intervalului, se vor înregistra temperaturi diurne, în medie, de 14…16 de grade, apropiate de cele normale în această perioadă. Minimele nocturne vor avea variaţii semnificative în primele zile, apoi tendinţa va fi de scădere treptată de la 10 la 4 grade.

Va ploua zilnic, dar cu precădere în 21 septembrie, precum şi în intervalul 24–29 septembrie, atunci când se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate.


loading...
Partenerii noștri