PROGNOZA METEO pe patru săptămâni. Toamna îşi intră în drepturi. Se răcoreşte şi încep ploile

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarea lunăEstimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

21 aug. 2020, 04:55
PROGNOZA METEO pe patru săptămâni. Toamna îşi intră în drepturi. Se răcoreşte şi încep ploile

PROGNOZA METEO Săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor mai ridicate, local, în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord a acesteia. În regiunile sudice cantitățile de preciptații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în sud-vest.

AVERTIZARE METEO. Cod portocaliu şi galben de vijelii şi grindină. Unde lovesc furtunile HARTĂ 

PROGNOZA METEO Săptămâna 31.08.2020 – 07.09.2020

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

PROGNOZA METEO Săptămâna 07.09.2020 – 14.09.2020

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice și sud-estice.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

PROGNOZA METEO Săptămâna 14.09.2020 – 21.09.2020

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade, în toate regiunile.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.