Prognoza meteo pe patru săptămâni. Soarele alungă ciclonul din România, vine vara!

Sfârșitul săptămânii aduce o îmbunătățire a vremii, deși, local, vor mai unele averse și furtuni. În regiunile estice, maximele vor urca până la 30 de grade în unele zone. Vremea va fi capricioasă toată luna.
Filip Stan
24 mai 2024, 08:59
Prognoza meteo pe patru săptămâni. Soarele alungă ciclonul din România, vine vara!

Prognoza meteo. Vremea frumoasă și însorită se întoarce în multe regiuni în acest weekend, odată cu „umplerea” sistemul de presiune scăzută din Europa Centrală și cu avansul Anticiclonului Est-European, care își va extinde o dorsală deasupra țării noastre. Următoarele 4 săptămâni se anunță a fi mai calde decât normalul perioadei, dar cu un deficit important de precipitații anunță ANM în ultima prognoză.

Vineri, riscul de furtuni se va menține ridicat doar în vestul României, îndeosebi în Banat și Crișana, unde vor fi posibile ploi torențiale însoțite de descărcări electrice și, izolat, grindină, în general de mici dimensiuni.

Vremea se schimbă radical în week-end. Cum vor fi temperaturile, ce spune şefa ANM

În restul țării, cerul va fi variabil la senin, cu câteva intensificări ale vântului în Dobrogea, sudul Moldovei și nord-estul Munteniei. Mercurul din termometre se va apropia și, pe alocuri, va atinge și depăși ușor pragul de 30°C, în Câmpia Moldovei și în estul Câmpiei Române. În celelalte regiuni, vor fi între 22 și 27°C.

Sâmbătă, 25 mai, maximele vor atinge 21 – 28°C, dar la nivel regional vom constata o tendință de încălzire în vest, unde șansele de ploaie vor fi mult mai mici decât în zilele anterioare, și o răcorire ușoară în centru și est.

În a doua parte a zilei, cerul se va înnora temporar și vor fi câteva averse în zonele de deal și munte, iar, pe alocuri, și în arealele mai joase din nordul, centrul și sud-vestul țării.

Duminică, 26 mai, vremea va fi caldă și frumoasă. Soarele ne va încânta din plin cu razele sale aproape în toată țara. Doar cu totul izolat, la munte și în vest, mai pot cădea câțiva stropi de ploaie.

Ziua, termometrele vor arăta între 23 și 29°C în majoritatea regiunilor. Cel mai cald va fi în zonele de câmpie din est și vest, cu excepția litoralului, unde maximele vor fi ceva mai modeste, în jur de 21 – 23°C, datorită vântului estic.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni – Când vine cu adevărat vara

Săptămâna 27 mai – 3 iunie
Temperatura medie a aerului se va situa peste mediile multianuale în vestul, nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, în timp ce în rest regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice unde se vor situa ușor peste normele perioadei.

ANM-Prognoza-4-saptamani-240524073056

Săptămâna 3 – 10 iunie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, anunţă ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Nebulozitate intensă toată săptămâna. Probabilitate ridicată pentru averse şi descărcări electrice

Săptămâna 10 – 17 iunie
Mediile valorilor termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei în toată țara, dar mai ales în estul și sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în majoritatea regiunilor.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Leii vor uimi pe toată lumea! Alte 2 zodii vor reuși să atragă atenția. Astrologii au făcut dezvăluirea
Capital.ro
Comoara ascunsă a României. Au fost chemați soldații să o protejeze
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Cea mai mare capcană. Ce se întâmplă cu mesajele șterse din telefon
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Informația șoc pentru toți cei care se uită la TV! Absolut obligatoriu să știi asta
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Aterizare miraculoasă în Austria: Avionul de pasageri ajunge teafăr la sol în timpul unei furtuni de gheață
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?