PROGNOZA METEO pe trei luni: Vom avea o vară caldă şi secetoasă

PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe următoarele trei luni, fiind aşteptate ploi mai puţine în lunile de vară.

25 apr. 2014, 10:47
PROGNOZA METEO pe trei luni: Vom avea o vară caldă şi secetoasă

PROGNOZA METEO, LUNA MAI: Pentru luna mai se estimează temperaturi apropiate de normalul perioadei în majoritatea regiunilor. Valorile termice din timpul zilei vor ajunge la sfârşitul lunii la 26 de grade. Sunt estimate precipitaţii în creştere, însă în mod normal în luna mari cantităţile medii lunare sunt mai ridicate de cele din aprilie.

Precipitaţii excedentare sunt aşteptate în vest, centru şi est, ceea ce presupune înregistrarea unor cantităţi de apă de 40-60 litri pe metru pătrat.

PROGNOZA METEO, LUNA IUNIE: Precipitaţiile se anunţă deficitare în majoritatea regiunilor, în iunie, mai puţin în nord şi centru, însă acest lucru nu înseamnă neapărat că ploile vor lipsi cu desăvârşire, mai ales că iunie este cea mai ploioasă lună.

Se aşteaptă o vreme mai caldă în sud-est, vest şi sud, însă aceste perioade vor fi alternate cu perioade de instabilitate atmosferică. Pe parcursul verii, fenomenele extreme ce îşi fac apariţia în urma pătrunderii unor mase de aer rece cauzează destul de multe probleme.

PROGNOZA METEO, LUNA IULIE: Sunt aşteptate temperaturi mai ridicate în majoritatea regiunilor, dar va fi o vreme normală în iulie – luna lui Cuptor -. Se vor înregistra şi temperaturi de 32 de grade, însă vor fi şi zile când pragul de 35 de grade ar putea fi atins şi chiar depăşit.

Sunt estimate cantităţi de precipitaţii deficitare în majoritatea regiunilor, iar pe areale restrânse s-ar putea instala seceta. Nici în iulie nu sunt excluse furtunile cu descărcări electrice.