PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea va continua să se încălzească. În sudul ţării revine canicula

PROGNOZA METEO

04 aug. 2016, 14:16
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Vremea va continua să se încălzească. În sudul ţării revine canicula

PROGNOZA METEO. Vineri, vremea va continua să se încălzească uşor si va fi călduroasă în cea mai mare parte a tării, izolat caniculară după-amiaza în Lunca Dunării. Va creşte şi disconfortul termic, iar în sudul ţării, pe arii restrânse, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade in nordul Munteniei si pe litoral si 35 de grade in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, dar cu unele înnorări după-amiaza, în Carpaţii Occidentali şi în Dobrogea, unde, cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri, vremea va fi călduroasă, iar după-amiaza indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab si moderat.

PROGNOZA METEO. Sâmbătă, vremea se va menţine călduroasă, local caniculară în sudul tării, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 de grade pe litoral si estul Transilvaniei si 36 de grade în Lunca Dunării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, îndeosebi spre seară şi noaptea, când  se vor semnala averse şi descărcări electrice, local în Banat şi Crişana şi izolat în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi vestul Olteniei. Vor fi condiţii de grindină.  Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări spre sfârsitul intervalului în regiunile vestice şi nord-estice.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Sâmbătă, vremea se va menține călduroasă, caniculară după-amiaza, când şi indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatură maximă va fi de 34…35 de grade.

PROGNOZA METEO. Duminică, în sudul şi sud-estul ţării vremea se va menţine călduroasă, local caniculară după-amiaza, când şi disconfortul termic va fi ridicat. În restul teritoriului valorile termice vor scădea şi se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării. Se vor semnala averse si descărcări electrice, local în zonele de munte şi pe arii restrânse în rest, îndeosebi în Transilvania şi Oltenia. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab si moderat cu unele intensificări în est si în sud-est, iar în prima parte a intervalului şi în vest, dar de scurtă durată si în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 si 36 de grade. (25 in nordul tarii si 37..38 in Lunca Dunarii)

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Duminică, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară după-amiaza, când şi disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări spre seară şi noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.