PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Cald, de la o zi la alta. Revine canicula în România

Săptămâna începe cu tempteraturi de peste 30 de grade Celsius, iar de marţi revine canicula, inclusiv în municipiul Bucureşti.

19 iun. 2016, 18:42
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Cald, de la o zi la alta. Revine canicula în România

Luni, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, izolat caniculară în Muntenia, Transilvania şi Moldova, cu temperaturi maxime ce se vor încadra, în general, între 27..29 pe litoral şi 35 de grade în sudul Munteniei, izolat poate şi în Transilvania şi în Moldova. Disconfortul termic va fi accentuat în sud, în est şi în centru, regiuni în care indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge local pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul şi nordul ţării, unde ziua doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Începând de seara însă, instabilitatea atmosferică se va accentua, iar în Banat şi Crişana vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină; cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 50 l/mp.

În Bucureşti, luni vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximă va fi de 32…34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Marţi, vremea se va menține călduroasă, caniculară în regiunile sudice, estice și centrale, unde disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 gr in vest și 36 de grade in sudul Muntenieie.  Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vest şi nord-vest unde, mai ales spre seară şi noaptea, vor fi averse insotite de fulgere, tunete și intensificări de scurtă durată ale vântului. Punctiform se vor cumula cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină.

În Bucureşti, vremea va deveni caniculară marţi, temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla cel mult moderat.

Miercuri, vremea va fi călduroasă, local caniculară după orele prânzului în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 gr in vest si in nord-vest și 36 de gr in Munteniua si in Moldova. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales în cursul zilei, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, precum și în zona montană, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În Bucureşti, vremea va fi în continuare călduroasă miercuri, caniculară după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade.