PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ce surprize ne rezervă vremea în primele zile ale lui 2019

Publicat: Duminică, 30 Decembrie 2018 16:27 // Actualizat: Duminică, 30 Decembrie 2018 16:27 // Sursa: romaniatv.net

Finalul lui 2018 şi începutul lui 2019 se manifestă în limitele valorilor normale din punct de vedere al temperaturilor, dar precipitaţiile se vor semnala pe arii restrânse.

Luni, vremea va fi în general închisă în vestul, centrul și nordul țării unde, mai ales în cursul zilei, vor fi precipitații slabe, mixte în Banat, în Crișana și în nordul Moldovei și predominant sub formă de ninsoare la munte, în Maramureș și în Transilvania. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile, predominant ploi și lapoviță, se vor semnala pe arii restrânse. Izolat vor fi condiții de polei. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 grade în estul Transilvaniei și 1 grad în dealurile Banatului. Vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, îndeosebi în regiunile sudice și estice, va fi ceață.

Şi la Bucureşti, luni, cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -3...-2 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Marţi, în prima zi din 2019, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale caracteristice perioadei, cu maxime ce se vor încadra între -3 și 5 grade și minime între -7 și 2 grade. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul, nordul țării și la munte, unde vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, ziua izolat, iar noaptea pe arii extinse. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și doar pe suprafețe mici vor fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada, iar în a doua parte a intervalului pe arii restrânse și la cote mai reduse și în zonele mai joase de relief, cu precădere din nord-vest. Izolat vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, marţi, cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -4...-3 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Miercuri, vremea se va menține în general închisă în vestul, nordul și centrul țării, unde temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Banat și în Crișana, ninsori la munte și predominant ninsori în Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, iar condițiile de precipitații reduse. Vântul va avea intensificări temporare în vestul, centrul și sudul teritoriului, dar mai ales la munte, unde cu precădere la altitudini mari va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, iar cele minime se vor situa între -6 și 0 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase din sud și din sud-est vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, miercuri, cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 4...5 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7800
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H