PROGNOZA METEO pe trei zile. Cum va fi vremea în ultimele zile din 2013

Vremea rămâne destul de caldă pentru această perioadă până după Revelion, temperaturile urmând să atingă chiar şi temperaturi de primăvară în unele zone.

25 dec. 2013, 15:24
PROGNOZA METEO pe trei zile. Cum va fi vremea în ultimele zile din 2013

Joi, în a doua zi de Craciun, vremea va fi mai calda decât ar fi normal în cea mai mare parte a ţării. Astfel, temperaturile maxime vor pleca de la 1…2 grade in zonele cu ceata persitenta din Oltenia, Transilvania si Moldova şi 13 grade in Banat si Crisana. În vest şi sud-vest se arata soarele în cursul zilei, dar noaptea se inmultesc norii si incepe sa ploua.

Numai la altitudini mari, de peste 1800 m, în Munţii Banatului şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali. se astepta precipitatii si sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În celelalte zone, cerul va fi parţial noros, iar în zonele joase, mai ales dimineata, local va fi ceata si din loc in loc burniţă. Vântul este destul de agitat în Banat, Crişana şi pe arii mai restrânse în Transilvania, nordul Moldovei şi la munte, dar nu fura prea multe grade din termometre.

Meteorologii anunta o zi calda pentru joi in Capitala, cu 5….6 grade la amiaza. Norii nu ocolesc nici in acesta zi Bucurestiul, iar dimineata este posibil sa vina din nou cu ceata.

Si vineri valorile termice se vor menţine mai ridicate decât mediile climatologice normale pentru sfârşitul lunii decembrie. Cerul va fi temporar acoperit de nori şi izolat va ploua slab în sud-vestul ţării. Dimineata va mai fi putina ceata in zonele joase de relief, iar vantul ramane mai agitat pe crestele montane, în Banat şi pe alocuri în Oltenia şi Transilvania. Amiaza vine maxime cu temperaturi de la 3 grade in estul Transilvanaie pana la 13 grade in vest si sud-est

În Bucureşti vremea va fi, de asemenea, caldă desi norii vor domina cerul din cand in cand. Vantul nu are excese, iar temometrele strang peste zi aproximativ 9 grade.

CITEŞTE ŞI: PROGNOZA METEO pe trei luni. Vin ninsori ABUNDENTE şi geruri NĂPRAZNICE

Ziua de sâmbătă aduce o vreme frumoasă şi caldă, în special în regiunile intracarpatice, precum şi la deal şi munte, unde cerul va aproape lipsit de nori. În schimb, peste celelate zone ale tarii se lasa din nou ceata si doar pe alocuri sunt sanse ca la amiaza sa se zareasca cateva raze de soare. Burnita completeaza tabloul meteo al zilei. Vantul are unele rabufniri nervoase în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade in estul Transilvaniei si Oltenia si 13 grade in Banat.

Vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an in Bucuresti si sambata. Soarele se mai ascunde dupa nori şi în special dimineaţa este posibil sa se lase ceata. Vântul de est se simte in rastimpuri, iar temperatura maximă va fi în jur de 8 grade.

Vremea nu ne rezeva excese in ultimele doua zile ale anului 2013 si inprima zi a lui 2014. Valorile termice raman mai ridicate decât mediile climatologice specifice acestei perioade, mai ales la deal şi la munt, iar din zonele joase nu lipsesc intervalele cu ceaţa sau nori joasi si pe arii alocuri burniţă. Trecator este posibil sa-si faca aparitia putine precipitaţii mixte, slabe cantitativ si cel mai probabil prin regiunile din jumatatea de vest a tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade.