PROGNOZA METEO PE TREI ZILE: Cum vor fi primele zile de primăvară

Duminică şi la început de săptămână inca sunt temperaturi usor mai mari decat cele normale in prima decada de martie.

28 feb. 2015, 15:29
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE: Cum vor fi primele zile de primăvară

Duminica tot calda ramane vremea, maximele zilei pornesc de la 6…7 grade in zona Deltei si ating 16 grade in Lunca Dunarii. Dar nu va fi o zi prea insorita, norii predomina si trecator ploua slab în vest, nord, centru şi pe alocuri in rest, iar pe crsetele inalte de munte sunt in continuare precipitatii mixte si vant mai alert.

In Capitala in prima zi de primavara va fi vreme calda, cu 13…14 grade in termometre, in loc de 8, cat ar fi normal. Dar soarele se ascunde adesea dupa nori, trecator este posibil sa cada si cativa stropi de ploaie, insa vantul nu da semne de agitatie.

Si luni va fi o zi calda, cu temperaturi la amiaza de la 7…8 grade in Delta si in depresiuni, pana la 17 grade in Lunca Dunarii. In sud si est dimineata va fi ceata pe ici pe colo, iar pe parcursul zilei soarele imparte cerul cu norii si doar pe alocuri ploua slab, cel mai probabil prin centrul, estul si nordul tarii, in timp ce la munte inca sunt precipitatii mixte.

Abia dupa caderea noptii ploile se extind si devin mai importante cantitativ, cu precadere in regiunile intracarpatice, iar vantul sufla mai agitat ziua in vest si la munte, iar noaptea si in centru si sud-vest.

In Bucuresti va fi in continuare vreme calda, maxima zilei atinge 14…15 grade, chiar daca soarele se ascunde adesea dupa nori, iar in zorii zilei poate sa fie si putina ceata, insa ploile isi fac aparitia abia in noaptea urmatoare, iar vantul ramane pototlit.

Marti in vest, centru si nord temperaturile mai scad si se apropie de cele normale pentru data din calendar, insa in celelalte regiuni tot calda ramane vremea, cu temperaturi la amiaza intre 6 si 16 grade la scara intregii tari, cele mai mici in nord-vest si cele mai mari in sud-est.

Ca aspect, vorbim si despre soare, mai ales in vest si sud, dar si despre nori ce se plimba cu repeziciune pe cer si lasa ploi slabe la nivel local in nordul, centrul, estul ţării şi izolat în rest. La munte predomina ninsorile, iar in orele diminetii pot sa fie lapovite sau ninsori si in nordul extrem al tarii si in depresiunile Carpatilor Orientali, iar vantul sufla cu putere in toate regiunile.

In Capitala si marti termometrele vor indica mai multe grade decat ar trebui la inceput de primavara, aproximativ 14 se ating la amiaza, iar vantul puternic risipeste repede norii diminetii ce lasa cativa stropi de ploaie, iar peste zi soarele predomina.

Miercuri inca sunt temepraturi usor mai mari decat cele normale in prima decada de martie, de la 7 pana la 14 grade la scara intregii tari, iar peste zi soarele este prezent cu generozitate si abia spre seara si in noaptea urmatoare se aduna nori ce lasa ploi prin sud-vestul tarii si numai izolat in rest, in timp ce la munte ninge din nou.

Vantul doar prin nord si zona montana inca mai sufla viguros, in rest se potoleste, iar in zilele urmaotare ne retine atentia racirea treptata a vremii, dar si faptul ca precipitatiile se extind si cuprind toate zonele tarii.