PROGNOZA METEO pe trei zile. Încălzirea vremii continuă, cu temperaturi anormal de ridicate

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă faptul că vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal, chiar dacă cerul ar putea fi dominat de nori şi va apărea ceaţa.

02 ian. 2014, 14:51
PROGNOZA METEO pe trei zile. Încălzirea vremii continuă, cu temperaturi anormal de ridicate

Vineri, în cea mai mare parte a ţării vremea rămâne mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, dar cel mai cald va fi în vestul ţării, la deal şi la munte. Vorbim şi despre înnorări mai persistente în sud şi în sud-est, în timp ce restul ţării norii strâng rândurile pe cer doar temporar. În nord-vest aşteptăm ploi locale, iar în nordul Carpaţilor Orientali, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. În zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă şi, izolat, burniţă. Vântul suflă destul de potolit în majoritatea zonelor, iar maximele se vor situa între 0 grade în depresiuni şi 12 grade în Dealurile Banatului.

În Bucureşti, vineri, vremea rămâne mohorâtă o bună parte a zilei, cu cerul temporar acoperit de nori joşi. Vântul suflă slab şi pe după-amiază mercurul ajunge la maxime în jur de 4 grade.

Ziua de sâmbătă aduce acelaşi avânt termic complet anormal, cu maxime la amiază şi de peste 11 grade în Dealurile Banatului şi ale Crişanei. Aşadar, cel mai cald continuă să fie în vestul ţării, în zonele de deal şi de munte. Norii se arată, ca şi zilele trecute, peste estul, sud-estul şi centrul ţării, unde ceaţa şi burniţa, iar bifează bună parte din zi, iar aici valorile termice se pot opri şi la numai un grad.

Sâmbătă, bucureştenii se aliniază şi ei la tendinţa vremii din zonele de câmpie: ziua porneşte cu ceaţă sâmbătă şi ceva burniţă, în timp ce amiaza adună cel mult 3-4 grade.

A doua zi de weekend păstrează pornirile primăvăratice ale vremii în zonele înalte de relief mai ales din vestul ţării, unde maximele ar putea bifa şi peste 12 grade. Desigur, nu scăpăm de nori, ceaţă şi burniţă, poate şi ceva ploi slabe prin zonele de câmpie, cu maxime şi de zero grade în depresiuni. Vântul prinde putere la munte, unde ar putea avea ceva intensificări peste zi.

Capitala are o primă zi de duminică pe anul acesta care stă sub semnul norilor, ceţii şi burniţei. Vântul nu se prea simte, iar maxima se opreşte tot în jurul valorii de 3-4 grade.

De Bobotează nici vorba de ger, ziua începe cu minime care în bună parte a ţării sunt mai mari decât maximele potrivite pentru această dată. Maximele sunt chiar şi peste 10 grade mai mari decât mediile climatologice în regiunile vestice, meteorologii anunţă de la 5 la 15 grade. Cerul va fi temporar noros în mai toată ţara, iar în vest, în centru şi în nord, pe arii restrânse va ploua. Izolat va fi ceaţa. În zilele următoare, până la finalulul primei decade a lunii ianuarie vremea rămâne mult mai caldă decât ar fi normal. Ninsorile lipsesc în continuare, sunt posibile doar ploi slabe sau burniţe pe arii restrânse.