PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Încep ploile de toamnă, nicio regiune din România nu scapă

De marţi încep ploile, iar de miercuri ele se vor extinde la nivelul întregii ţări. Temperaturile se vor menţine însă peste valorile de 20 de grade Celsius, pe parcursul zilei.

23 sept. 2019, 14:42
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Încep ploile de toamnă, nicio regiune din România nu scapă

Marţi, valorile termice diurne se vor situa în jurul celor caracteristice acestei date. Cerul va avea temporar înnorări și va ploua ziua local în vest și sud și pe arii restrânse în rest, iar noaptea mai ales în nord-vest și sud-est. Izolat se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 25 de grade, iar cele minime, în marea lor majoritate mai ridicate decât mediile multianuale, între 6 și 16 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

La Bucureşti, marţi, cerul va avea înnorări și trecător va ploua slab, mai ales pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 12…15 grade.

Miercuri, vremea va fi în general închisă și temporar va ploua în cea mai mare parte a țării. Local se pot acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 8 și 17 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Miercuri, la Bucureşti, vremea va fi în general închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

Joi, în ţară, vremea se va menține în general închisă și temporar va ploua. Local se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în special pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 18 și 25 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade.

La Bucureşti, joi, cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în partea a doua a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade.

Vineri, în ţară, vor fi înnorări în zonele montane, precum și în nordul, centrul și estul țării, unde local va ploua. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe creste, iar trecător și în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 19 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Vineri, la Bucureşti, cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.