PROGNOZA METEO pe trei zile. Îşi vor face apariţia precipitaţiile, însă temperaturile rămân ridicate

PROGNOZA METEO. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează precipitaţii şi o uşoară răcire a vremii. Cu toate acestea, temperaturile vor urca din nou în termometre şi vremea va fi în continuare caldă pentru această perioadă din an.

24 feb. 2017, 14:30
PROGNOZA METEO pe trei zile. Îşi vor face apariţia precipitaţiile, însă temperaturile rămân ridicate

PROGNOZA METEO. Vineri noaptea, cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse. În zona montană vor predomina ninsorile, în Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. În regiunile sud-vestice, precum şi la munte se vor cumula cantităti de apă de 10…15 l/mp. Local şi temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă va spulbera zăpada. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 7 grade.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul nopţii, când va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

Sâmbătă, vremea se va răci, devenind normală termic pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 2…3 grade în depresiuni şi 9…10 grade în sud-vest. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii care vor fi şi sub formă de aversă, îndeosebi în sudul, estul şi centrul ţării. În regiunile sudice, precum şi la munte, se vor cumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp. Noaptea, cerul va deveni variabil şi se vor semnala precipitaţii slabe, pe arii restrânse în sud şi cu totul izolat în rest. În zona de munte vor predomina ninsorile, în Transilvania şi Moldova vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Cu precădere în prima parte a intervalului, local şi temporar vântul va avea intensificări în regiunile sudice, estice şi centrale, cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă va spulbera zăpada.

În Bucureşti, vremea se va răci accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi mai mult noros în cursul zilei şi la începutul nopţii când vor fi precipitaţii moderate cantitativ, mai ales averse, predominant sub formă de ploaie. În a doua parte a nopţii, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla moderat şi cu unele intensificări în prima parte a intervalului, apoi va slăbi treptat.

Duminică, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 grade în estul Transilvaniei şi 11 grade în sud-vestul şi sudul ţării. Cerul va fi temporar noros. Spre seară şi noaptea, local în regiunile nord-vestice vor fi precipitaţii slabe, mixte, iar în nordul Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări, în special în timpul zilei, în zona montană înaltă şi la cote mai reduse în Moldova. În zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vor fi condiţii de ceaţă.

Luni, vremea se va încălzi şi va deveni mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa între 6 grade în estul Transilvaniei şi 16 grade în sudul Banatului, posibil şi în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sudice, iar noaptea şi în cele de vest. Izolat, la munte vor fi precipitaţii mixte, iar în extremitatea nord-vestică a ţării va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. În zonele joase de relief, mai ales noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va încălzi şi va deveni mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Vor fi condiţii de ceaţă.

Marţi, vremea se va menţine caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 8 şi 17 grade: 6…7 grade pe litoral si 19…20 in Dealurile de Vest. Cerul va avea înnorări temporare şi pe arii extinse va ploua în vestul si nord-vestul ţării şi posibil, izolat, în rest. În zona montană, la altitudini mari, punctiform vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar local şi în vestul şi estul ţării. Vor fi condiţii de ceaţă.

Miercuri şi joi, vremea va fi în continuare caldă pentru această perioadă din an. Mai ales în prima zi a intervalului, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor.

Citeşte şi INFORMARE METEOROLOGICĂ de precipitaţii şi vânt pentru întreaga ţară