PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Jumătate din ţară rămâne sub incidenţa ploilor şi vijeliilor

Vremea îşi va păstra un ridicat grad de instabilitate, care de marţi se va manifesta pe arii extinse din vestul şi nordul ţării.

26 mai 2019, 10:11
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Jumătate din ţară rămâne sub incidenţa ploilor şi vijeliilor

Luni, în ţară, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, în regiunile sud-vestice, vestice și local în cele centrale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi mai însemnate și pe arii restrânse se vor înregistra 20…25 l/mp și va cădea grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense spre seară și noaptea. În restul teritoriului vremea va fi predominant frumoasă, cerul variabil, iar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi mai ridicată mai ales în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, precum și în sud-estul și estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 24 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade.

La Bucureşti, luni, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilă în regiunile sud-vestice, vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă înregistrate vor fi pe arii restrânse mai însemnate și va cădea grindină.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, vântul va sufla în general moderat, iar ploi de scurtă durată și descărcări electrice se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade.

La Bucureşti, marţi, vremea se va menține predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla în general moderat pe parcursul zilei și slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Miercuri, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și munte, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat și, îndeosebi după-amiaza și seara vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină. În restul teritoriului vremea va fi în general frumoasă, cu cer variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe spații mici. Temperatura aerului va avea valori peste cele normale ale perioadei îndeosebi în regiunile sudice și estice, cu maxime ce se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 9 și 19 grade.

La Bucureşti, miercuri, vremea va fi în continuare frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Joi, vremea va fi în general instabilă în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și munte și pe arii restrânse în rest. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 31 de grade, iar cele minime între 10 și 18 grade.

La Bucureşti, joi, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai ridicată după orele amiezii. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.