PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Meteorologii anunţă ploi, atenţie la polei

Deşi temperaturile sunt în uşoară creştere, cerul va rămâne mai mult noros în cea mai mare parte a ţării. De asemenea, meteorologii anunţă precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie.

02 dec. 2018, 14:25
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Meteorologii anunţă ploi, atenţie la polei

Luni, vremea va continua să se încălzească, astfel că temperaturile diurne vor fi majoritar pozitive, însă cele nocturne se vor menține negative în sudul, centrul și estul țării. Maximele vor fi cuprinse, în general, între -3 grade in Lunca Dunarii, în condiții de nebulozitate și ceață persistentă și 10..11 grade in Subcarpatii de Curbura, iar minimele se vor situa între -8 și 6 grade. În vest, centru și nord vor fi înnorări și local va ploua, mai ales în partea a doua a intervalului, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu nebulozitate de tip stratiform și ceață în zonele joase, în special dimineața și noaptea. Pe crestele montane se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă de munte.

Şi la Bucureşti, luni, temperatura aerului va crește ușor, astfel că maxima va fi de 3…4 grade, iar minima de -7…-5 grade. Cerul va fi variabil, dar cu precădere dimineața și noaptea va fi ceață sau nebulozitate joasă stratiformă. Vântul va sufla slab până la moderat.

Marţi, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice datei în cea mai mare parte a țării. Va ploua pe parcursul zilei în regiunile vestice, nordice și centrale, iar noaptea pe arii mai restrânse și în rest. La munte vor fi precipitații mixte, iar trecător și în estul Transilvaniei și nordul Moldovei. Pe suprafețe mici se va forma polei, cu o pondere mai mare noaptea în sud, centru și est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, însă la cote mai reduse și în nordul Moldovei și sud-vestul Olteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 grade in sudul extrem și 10 grade, posibil mai ridicate in Banat si in Subcarpatii de Curbura, iar cele minime se vor încadra între -5 și 5 grade. În zonele joase de relief din sud și din est pe arii restrânse va fi ceață.

Marţi, în Bucureşti, cerul va avea înnorări, vor fi condiții de ceață, iar în a doua parte a intervalului va crește probabilitatea pentru ploaie slabă și polei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -4…- 2 grade.

Miercuri, cerul va fi mai mult noros și local se vor semnala precipitații în centrul, sudul și estul țării, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor fi temporare și precipitațiile cu totul izolat. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în Transilvania, Maramureș și nordul Moldovei și predominant ploi în rest. Izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, local în est și sud-est și doar trecător în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad in estul Transilvaniei și 10 grade in vestul, sud-vestul Olteniei, iar cele minime între -8 și 1 grad. Pe suprafețe mici, mai ales dimineața și noaptea, va fi ceață.

Miercuri, cerul va fi mai mult noros în Bucureşti, iar temporar se vor semnala precipitații slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 3…5 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.