PROGNOZA METEO pe trei zile: Meteorologii anunţă vreme caldă şi frumoasă

PROGNOZA METEO. Temperaturile promise de meteorologi pentru perioada următoare anunţă o primăvară grăbită. Astfel, mercurul va urca în termometre şi până la 18 grade Celsius. În ceea ce priveşte aspectul vremii, norii sunt o idee mai denşi doar peste nordul şi centrul ţării, unde pe alocuri va mai ploua slab. Spre mijlocul săptămânii, în zonele joase din sudul şi estul ţării, se forrmeză din nou ceaţă, cu precădere dimineaţa şi noaptea şi trecător va fi asociată cu burniţă.

09 feb. 2014, 14:59
PROGNOZA METEO pe trei zile: Meteorologii anunţă vreme caldă şi frumoasă

PROGNOZA METEO. Luni, vremea va fi caldă pentru data din calendar în toate regiunile ţării. Soarele va domina cerul, mai puţin în nord şi centru unde în prima parte a zilei mai rămân câţiva nori şi pe alocuri va mai ploua slab. Dimineaţa, izolat în estul Transilvaniei şi în Moldova vor fi condiţii de polei, iar la munte, la altitudini de peste 1.500 metri trecător vor mai fi şi lapoviţe sau ninsori. Vântul este mai nervos prin sud, centru şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade în Banat.

PROGNOZA METEO. Şi luni pe bucureşteni îi aşteaptă temperaturi ridicate. Mercurul în termometre va urca la orele amiezii spre valori de 8…9 grade în condiţii în care vremea va fi însorită pe tot parcursul zilei. Vântul în schimb îşi face simţită prezenţa, aşa că este posibil să fure câteva grade din termometre. Presiunea atmosferică rămâne în jurul valorii de 750 mm Hg.

PROGNOZA METEO. Ziua de marţi vine cu veşti bune de la meteorologi. Vremea va fi caldă pentru a doua decadă a lunii februarie, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, la deal şi la munte. Soarele ţine agenda zilei, cu menţiunea ca în orele dimineţii prin zonele joase din sudul şi estul ţării va fi puţină ceaţă. Vântul se agită pe la munte şi prin regiunile vestice, iar temperaturile vor pleca la amiază de la 4 grade în extremitatea sudică a Olteniei şi Moldovei până la 18 în zona deluroasă a Banatului şi Crişanei.

Vremea va fi caldă pentru această dată şi în Capitală, cu o maximă în jur de 6 grade. Soarele este umbrit din când în când de câţiva nori, iar ceaţa matinală este posibil să completeze tabloul meteorologic al acestei zile. Vântul adie uşor.

Deşi pe parcursul zilei de miercuri vremea se mai răceşte puţin în regiunile intracarpatice vorbim totuşi de temperaturi mai ridicate decât ar fi normal la scara întregii ţări. Cerul va fi acoperit de nori şi va ploua slab în jumătatea de vest a ţării şi izolat în restul teritoriului. Pe de altă parte, în zonele joase din sudul şi estul ţării, dimineaţa, local se va semnala ceaţă, trecător asociată cu burniţă. Vântul se mai agită numai pe crestele montane. Maximele diurne ale zilei se vor încadra între 3 grade în Bucovina şi 16 grade în Dealurile Munteniei şi Olteniei.

Norii ce vor acoperi cerul Capitalei, miercuri, şi ceaţa prezentă în orele dimineţii nu vor opri avântul temperaturilor ce vor atinge 6….8 grade după orele prânzului. Aşadar, încă o zi cu vreme caldă în Bucureşti şi vânt liniştit.

PROGNOZA METEO. Joi, temperaturile mai scad puţin în toate regiunile, dar vremea rămâne uşor mai caldă decât în mod obişnuit. De vineri în schimb începe din nou să se încălzească astfel încât vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, iar weekendul vine cu temperaturi de la 6 până la 18 grade. Sunt aşteptate ploi slabe mai ales în regiunile din jumătatea nordică, în timp ce în zonele joase de relief, cu precădere din sud şi est, se va semnala ceaţă.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Vremea se încălzeşte uşor şi vin ploile