PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Mijloc de noiembrie cu 22 de grade, iarna pare departe

Vremea se va menţine mai caldă decât normalul perioadei la nivelul întregii ţări. Nebulozitatea va fi accentuată în weekend, iar de duminică seara se anunţă ploi, începând din nord-vest.

15 nov. 2019, 13:45
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Mijloc de noiembrie cu 22 de grade, iarna pare departe

Sâmbătă, vremea va fi caldă pentru această perioadă, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice și la munte unde cerul va fi mai mult senin. În sudul și estul țarii, în zonele joase de relief, cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă sau ceață dimineața și noaptea, izolat persistente și asociate cu burniță. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, temporar în sudul Banatului, iar la cote mai reduse și pe arii restrânse în nord-vest, centru și nord-est, în timp ce în restul teritoriului va fi slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, chiar senin după-amiaza, dar la începutul zilei și noaptea se va semnala nebulozitate joasă sau ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă în jur de 8 grade.

Duminică, valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în a doua jumătate a lunii noiembrie, chiar cu mult în nord-vestul și centrul țării. Cerul va fi variabil, însă în sudul și estul teritoriului, cu precădere în prima parte a zilei și noaptea, va fi nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceață și burniță. Spre sfârșitul intervalului, în regiunile sud-vestice se va înnora și pe suprafețe mici va ploua slab. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mari pe crestele Carpaților Meridionali unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, în sudul Banatului, iar trecător și la cote reduse și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade, iar cele minime în general între 3 și 13 grade.

Duminică, la Bucureşti, cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă și probabilitate mare de ceață în prima parte a zilei și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în prima parte a intervalului. Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, cu o maximă în jur de 17 grade și o minimă de 9…10 grade.

Luni, în ţară, cerul va avea înnorări și temporar va ploua local în vestul țării și pe spații restrânse în rest. În zonele joase din sud și est, dimineața și noaptea va fi nebulozitate joasă sau ceață izolat asociată cu burniță. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, iar trecător și pe areale mai mici și în restul teritoriului. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, iar cele minime între 3 și 14 grade.

Luni, la Bucureşti, cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei și noaptea, cu o probabilitate mare de ploaie sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului, mai ridicată decât mediile climatologice specifice datei, va avea o maximă în jur de 18 grade, și o minimă de 8…10 grade.