PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ne aşteaptă un weekend canicular, temperaturile urcă la 37 de grade Celsius

Vremea se află într-un proces de încălzire, iar în ultima zi a săptămânii se vor atinge 37 de grade Celsius în Lunca Dunării.

25 iul. 2019, 17:42
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ne aşteaptă un weekend canicular, temperaturile urcă la 37 de grade Celsius

Vineri, vremea va fi călduroasă în mare parte din vestul, din sudul țării și local în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și noaptea va avea înnorări temporare și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte, în nord-vest și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade în estul Transilvaniei și 34 de grade în vestul și în sud-vestul Olteniei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor încadra între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni până în jurul a 10 grade.

La Bucureşti, vineri, vremea va fi frumoasă, dar călduroasă. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.

Sâmbătă, vremea se va menține călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar pe arii restrânse în sud, va deveni caniculară. Disconfortul termic va crește, astfel că după-amiaza, local, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități în regiunile vestice și sudice. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporare, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele montane, submontane, în regiunile vestice și izolat în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 și 35 de grade, iar cele minime în general între 12 și 22 de grade.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea se va încălzi, iar după-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) care va atinge și posibil va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Duminică, vremea va fi călduroasă, local caniculară și cu disconfort termic ridicat după-amiaza, îndeosebi în regiunile vestice și sudice. În jumătatea de vest a țării și la munte, cu precădere seara și noaptea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin perioade cu înnorări temporar accentuate, averse și cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Pe suprafețe mici va cădea grindină și se vor acumula cantități de apă importante. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice vor apărea izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 de grade pe litoral și 37 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 22 de grade.

Şi la Bucureşti, duminică vremea va fi călduroasă, caniculară în orele amiezii, când și disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.