PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ne topim la soare, ne aşteaptă un weekend canicular

Temperaturile vor fi în creştere sâmbătă şi duminică, vremea ajungând să fie chiar caniculară duminică, în Bucureşti, la orele amiezii. Disconfortul termic va fi şi el accentuat în mai multe zone din ţară.

05 iul. 2019, 15:45
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ne topim la soare, ne aşteaptă un weekend canicular

Sâmbătă, în ţară, vremea va fi călduroasă, în special în zonele de câmpie, unde şi disconfortul termic va fi în accentuare, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii restrânse pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, după-amiaza pe arii restrânse la munte, iar spre seară și noaptea local în regiunile nord-vestice. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat se pot înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 26 și 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 și 22 de grade.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, VREMEA VA FI CĂLDUROASĂ, IAR DISCONFORTUL TERMIC ÎN ACCENTUARE. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Duminică, VREMEA VA FI CĂLDUROASĂ ÎN CEA MAI MARE PARTE A ȚĂRII, LOCAL CANICULARĂ ÎN SUD ȘI SUD-EST, DAR ȘI ÎN GENERAL INSTABILĂ. DISCONFORTUL TERMIC VA FI RIDICAT ÎN ORELE AMIEZII, CÂND INDICELE TEMPERATURĂ-UMEZEALĂ (ITU) VA DEPĂȘI PRAGUL CRITIC DE 80 DE UNITĂȚI ÎN ZONELE DE CÂMPIE. Cerul va fi variabil, iar manifesări specifice instabilității atmosferice, respectiv ÎNNORĂRI TEMPORAR ACCENTUATE, AVERSE, FRECVENTE DESCĂRCĂRI ELECTRICE, INTENSIFICĂRI DE SCURTĂ DURATĂ ALE VÂNTULUI CARE VOR LUA ȘI ASPECT DE VIJELIE ÎȘI VOR FACE APARIȚIA LA ÎNCEPUT ÎN VEST, NORD ȘI CENTRU, IAR SEARA ȘI NOAPTEA ȘI ÎN RESTUL TERITORIULUI. PLOILE VOR AVEA ȘI CARACTER TORENȚIAL, ÎN INTERVALE SCURTE DE TIMP SAU PRIN ACUMULARE SE VOR ÎNREGISTRA CANTITĂȚI DE APĂ MAI ÎNSEMNATE ȘI VA CĂDEA GRINDINĂ. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 25 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 13 și 23 de grade.

Duminică, la Bucureşti, VREMEA VA FI CĂLDUROASĂ, CANICULARĂ LA AMIAZĂ, CÂND ȘI DISCONFORTUL TERMIC VA FI RIDICAT, IAR INDICELE TEMPERATURĂ-UMEZEALĂ (ITU) VA DEPĂȘI UȘOR PRAGUL CRITIC DE 80 DE UNITĂȚI. Cerul va fi variabil, dar spre seară va crește probabilitatea pentru instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Luni, în ţară, valorile termice diurne vor fi în scădere ușoară față de ziua precedentă și doar în sudul și sud-estul teritoriului vor mai caracteriza o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane, local în centrul, estul și sud-estul țării și izolat în rest. Pot fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 9 și 21 de grade, mai scazute în depresiuni.

Luni, la Bucureşti, valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…18 grade.