PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ploi torenţiale şi vijelii până marţi, de miercuri avem mai mult soare

Instabilitatea atmosferică se va menţine şi în primele zile ale săptămânii viitoare, dar de miercuri se încălzeşte în toată ţara, chiar dacă sporadic vor mai fi ploi de vară după-amiaza.

08 iun. 2019, 18:21
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ploi torenţiale şi vijelii până marţi, de miercuri avem mai mult soare

Duminică, în ţară, vremea se va menține instabilă. Mai ales după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în estul, sudul și centrul țării, vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și, pe arii restrânse, 35…50 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala la nivel local. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade pe litoral și 31 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între 12 și 21 de grade.

La Bucureşti, duminică, vremea se va menține caldă, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi intervale cu averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Luni, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în regiunile sudice și estice, precum și în zona de munte. Mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local însemnate. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade.

La Bucureşti, luni, vremea se va menține în general instabilă. Mai ales în cursul zilei, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Marţi, vremea va fi în general instabilă, mai ales în sud, sud-vest, centru și în zona de munte, unde, în special după-amiaza și seara, vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în zonele de câmpie, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade.

La Bucureşti, marţi, instabilitatea atmosferică se va manifesta în special după-amiaza și seara, prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

Miercuri, vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza, mai ales la deal și munte, unde local se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 23 de grade.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate după-amiaza, când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

De joi până sâmbătă vremea va fi deosebit de caldă, călduroasă chiar în zonele de câmpie. Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua în cursul după-amiezilor, mai ales în zonele de deal și de munte.