PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ploile continuă să ne ameninţe, de joi vremea se strică din nou

După o perioadă de relativă stabilitate a vremii în zilele de marţi şi miercuri, de joi vremea va deveni instabilă în toată ţara. Ploile vor continua şi în cursul zilei de joi.

22 mai 2017, 13:51
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Ploile continuă să ne ameninţe, de joi vremea se strică din nou

Marţi, în zonele de deal și de munte, dar și în regiunile vestice și nord-vestice vremea va fi în general instabilă și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, local averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi posibile cantități mai importante de apă și căderi de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe spații mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade pe litoral si 26 de grade in Banat si in Crisana, iar cele minime între 4 și 14 grade.

În Bucureşti, marţi, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Miercuri, în vestul, centrul și nordul țării precum și în zonele montane și submontane vremea va fi instabilă și în special după-amiaza și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe spații mici se vor acumula cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar pe arii restrânse și la cote mai reduse, îndeosebi în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade pe litoral şi 26 de grade in Muntenia si in sudul Moldovei,  iar cele minime între 7 şi 15 grade.

În Bucureşti, miercuri, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi spre sfârșitul intervalului, când vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade.

Joi, vremea va fi în general instabilă. Îndeosebi ziua, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse și descărcări electrice în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile din sud-estul teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici, cu precădere noaptea. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, mai ales în timpul ploilor. Temperaturile maxime, în scădere ușoară față de ziua precedentă, se vor încadra în general între 17..18  grade pe litoral si in Dealurile de Vest și 25..26 de grade in sud-estul Munteniei, iar cele minime între 8 și 13 grade.

În Bucureşti, joi, vremea va fi în general instabilă. Îndeosebi ziua vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade.