PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Rămânem sub ameninţarea ploilor, cum va fi începutul de săptămână

Vremea continuă să se menţină instabilă în prima parte a săptămânii viitoare, iar temperaturile se menţin sub valorile normale pentru prima decadă a lunii mai.

08 mai 2016, 13:28
PROGNOZA METEO PE TREI ZILE. Rămânem sub ameninţarea ploilor, cum va fi începutul de săptămână

Luni, vremea se va menţine în general instabilă. Vor fi înnorări şi ploi, mai ales averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele de deal şi de munte, precum şi în regiunile nord-vestice, sudice şi centrale, iar izolat, mai ales după-amiaza şi în restul teritoriului. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în dealurile Moldovei şi 22 de grade în Banat.

Şi în Bucureşti, luni, vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate în prima parte a zilei, când temporar va ploua. Condiţii pentru averse slabe vor fi şi spre seară, dar cu o probabilitate mai redusă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 de grade.

Marţi, în ţară, vremea va fi în general instabilă în regiunile intracarpatice, precum şi în zonele de deal şi munte, unde local, îndeosebi după-amiaza şi seara, vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în Banat.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin în prima parte a zilei de marţi, va avea unele înnorări spre seară, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Miercuri, în ţară, vremea va fi uşor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vest, sud-vest şi zonele de deal şi munte, unde local vor fi ploi, mai ales averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 grade pe litoral şi 25 de grade în Câmpia de Vest, Câmpia Română şi Podişul Moldovei.

În Bucureşti, miercuri, cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei şi, din nou, noaptea, dar condiţiile de ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, uşor mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi de 22…24 de grade.